ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Tailàndia

Informes país

La maquinària, els productes farmacèutics i els vehicles són els principals productes que Catalunya exporta a Tailàndia. Hi arriben a través de 1.285 empreses catalanes que hi exporten.

Oportunitats de negoci a Tailàndia

Els principals sectors per volum de negoci a Tailàndia són l’energia, l’automoció, el tèxtil i la moda i l’agricultura, mentre que els sectors amb major creixement de volum de negoci són la salut i els serveis sanitaris, l’educació, formació i serveis editorials i altres manufactures de disseny.

Tailàndia importa principalment electrònica i material elèctric, TIC i digitalització de la indústria i química i plàstics. Els seus principals proveïdors són la Xina, el Japó, els Estats Units i Malàisia.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Tailàndia:

  • Indústria alimentària i de l'embalatge. El sector alimentari a Tailàndia té una forta vocació exportadora i és un dels que menys està patint els efectes de la crisi sanitària. Tot i que, degut als efectes de la crisi sanitària, les exportacions s'han reduït, el sector alimentari és un dels més resilients i seguirà fent inversions per modernitzar plantes productives i fer més efectius els processos.
  • Tailàndia és el vuitè productor mundial de plàstics. Tailàndia té una indústria del plàstic desenvolupada: s'hi produeixen tant plàstics tradicionals com d'enginyeria i bioplàstics. Tailàndia és conscient del moviment global cap a plàstics respectuosos amb el medi ambient i està reforçant el missatge perquè els productors nacionals reprocessin les seves operacions. En qualsevol cas, es preveu que el sud-est asiàtic es converteixi en un dels majors centres de producció mundial i Tailàndia vol reforçar el seu lideratge a la zona.
  • Salut i equipaments mèdics a Tailàndia. El sector sanitari a Tailàndia gaudeix de bona salut, importa grans quantitats d'equipaments mèdics i disposa de suport governamental i massa crítica d'empreses. El sector sanitari ha crescut tradicionalment a un ritme del 8% anual. L'emergència sanitària no ha reduït en gran mesura les inversions del sector, que importa el 80% dels equipaments mèdics. També hi destaca la forta inversió governamental en R+D sanitària i la presència d'un teixit d'empreses locals amb capacitat d'inversió.

Consulta totes les dades sobre Tailàndia i les millors oportunitats que ofereix a la Nota Econòmica Tailàndia (document .PDF).