ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Sector de l'alimentació a Egipte

Informes sectorials

Egipte és un mercat emergent en quant a alimentació, pel fet de ser proper a mercats europeus tenint costos competitius mentre altres països en condicions similars comencen a augmentar els costos. Té les característiques d'un país agrícola mediterrani amb un subsector d'aliments processats en desenvolupament.

El sector de l'alimentació a Egipte

El sector de l'alimentació a Egipte

El sector de l’alimentació a Egipte té molt potencial. Entre els avantatges hi ha la població de 79 milions d’habitants, la bona condició climatològica, terreny ric, una moneda devaluada front un euro fort, mà d’obra barata i un creixement de la disponibilitat de mà d’obra qualificada. També és important la proximitat al mercat europeu i l'augment de cost dels mercats turc i marroquí el fa interessant.

La indústria dels aliments processats ha registrat un creixement anual del 22% en els últims 10 anys a causa, en gran part, del creixement de la demanda interna i de les exportacions.

Per contra, Egipte té grans mancances, principalment el baix desenvolupament tecnològic i la maquinària antiquada, coses que fan que els productes egipcis, moltes vegades, tinguin problemes a arribar als nivells estàndards internacionals de qualitat.

Els subsectors amb un potencial especial són l’oli d’oliva, les olives de taula, les verdures dessecades, els derivats del tomàquet, les verdures i fruites congelades, els sucs i polpa, les espècies i herbes i els formatges i quallades.