ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El Clúster de la Indústria d'Automoció fa front als desafiaments del sector

Idees d'experts   Vicenç Aguilera

Amb el naixement del Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya, el país fa un pas endavant per reforçar la competitivitat d'un sector clau de l'economia catalana. Vicenç Aguilera, president del Clúster, explica els seus principals objectius i línies de treball.

La cooperació, la innovació tecnològica, i la formació són els tres pilars fonamentals d’aquesta iniciativa, sorgida de la voluntat de fer pinya de les principals empreses del sector de l’automòbil.

Idees Força

La indústria de l’automoció és una de les més importants de Catalunya, ja que genera el 10% del volum de negoci del conjunt de la indústria catalana.

El nostre país compta amb fabricants de vehicles i maquinària, centres de disseny, empreses de sistemes i components i una àmplia xarxa de centres de Recerca i Desenvolupament.

Catalunya està liderant projectes d’electromobilitat i mobilitat eficient, i aspira a convertir-se en un centre mundial en aquestes tecnologies.

El Clúster vol posar en valor i reforçar la competitivitat de la indústria de l’automòbil com a motor de l’economia catalana, tot fomentant la innovació i la cooperació entre les empreses del sector.

La iniciativa estimularà les sinergies entre els membres que en formen part i treballarà per millorar la formació dels professionals, sistematitzar la innovació oberta i impulsar internacionalment les actuacions del sector. Igualment, potenciarà el desplegament i la utilització d’infraestructures de telecomunicacions, i col·laborarà per definir una agenda estratègica en l’àmbit de la mobilitat sostenible.

Perfil digital