ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Innovació darrera els llegums

Idees d'experts   Marcial Mira

SANO Y UNIVERSAL és una start-up de l'acceleradora del Vallès que fabrica hamburgueses i mandonguilles amb base vegetal (farina de mongeta) per a menjadors escolars, la restauració col·lectiva, el sector HORECA i el petit comerç.

La xarxa d'acceleradores Start-Up Catalonia, del programa Catalunya Emprèn, està acompanyant a SANO Y UNIVERSAL a través del tutor, Daniel Batlle, i amb sessions de capacitació, en les seves primeres passes: consolidació del seu model de negoci, estratègia comercial i posicionament de marca.

Sano y Universal

Marcial Mira, segon per la dreta, i l'equip de "Sano y Universal"

Què us ha aportat l'emprenedoria des del punt de vista personal?
Hem canviat el nostre ànim de resignació provocat per una situació laboral complicada, per un ànim resolutiu que ha fet que decidim portar les regnes de les nostres vides. Això no només ens uneix, sinó que ens fa sentir molt vius. Cada dia aprens coses! Et sents més jove (riu)!

Per què vau emprendre?
Per la finestra d'oportunitat que vam identificar en el vegetarianisme. També una mica per necessitat, ja que ens trobàvem en una situació laboral complexa. Sort d'això! Hem pogut desenvolupar la passió pel món de l'empresa. I, per descomptat, per la perspectiva de guanyar diners, cosa de què no s'ha de tenir vergonya! La nostra filosofia és que cal assumir reptes com una forma de tirar endavant ja que les coses no se solucionen per si soles. I, a banda d'això, ja havíem fet el més difícil: identificar una oportunitat en el mercat!

Proposeu substituir el consum de carn per llegum? Quins beneficis aporta la farina de mongeta?
No ho proposem nosaltres, ho recomanen els experts! I nosaltres fa temps que vam assumir aquests hàbits alimentaris! A nosaltres ens agrada molt! I per què no a la resta de la gent? L'única cosa és que no coneixen el producte i no és fàcil trobar-lo. Nosaltres som aquí per solucionar-ho! La farina de mongeta, que és una de les primeres matèries que fem servir, ens permet reinventar i modernitzar la forma de consumir aquest tipus d'aliment. A veure si aconseguim que la gent jove incorpori aquest tipus d'alimentació! Per això ho fem intentem fer d'una manera atractiva: hamburgueses, mandonguilles, pilota... tot basat en el llegum.

«La farina de mongeta no té gluten, ni matèries primeres d'origen animal ni colesterol»

Quin valor aporteu al consumidor?
Per començar, un producte apte per a tots els públics i molt sa! (d'aquí ve el nom de l'empresa (Sano y Universal), però també un producte sense gluten, ni matèries primeres d'origen animal, ni colesterol. És equilibrat nutricionalment, amb un valor gastronòmic molt interessant i a un preu a l'abast de tothom. Quanta innovació rere els llegums!

Us adreceu als vegetarians, doncs.
Ni molt menys. Ens dirigim a tot tipus de consumidor, no només al vegetarià. El nostre missatge per convèncer el nostre client és clar: s'alimentarà millor.

De manera breu, quin és el vostre repte?
Aconseguir penetrar en un mercat tan tradicionalment carni com és el nostre. Esperem que amb els nostres productes innovadors i totalment vegetals ho aconseguim i puguem, així, consolidar-nos com a empresa. També tenim en ment exportar a països com França, Alemanya o Turquia.

On es pot trobar el vostre producte?
Si vius a València o a les Canàries, ens pots trobar a Hiperber i Dinosol, respectivament. I ara estem a punt de tancar un acord amb una altra gran empresa de distribució en l'àmbit nacional, que farà que el nostre producte estigui disponible en tot el territori nacional. També som presents en restauració col·lectiva, on subministrem productes a un dels líders del sector. I hem tancat un acord amb el Grup Melià per ser presents als seus hotels.

Serveis relacionats

Barcelona & Catalonia Startup Hub

El portal de les startups més disruptives. Busques innovació? Vols formar-ne part? Descobreix-lo!