• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Nigèria

Informes país

Les exportacions catalanes a Nigèria van més que doblar-se el 2017 fins els 97,7 milions d’euros, assolint la xifra més alta de la sèrie històrica. Les vendes al país africà es concentren en els combustibles, les matèries plàstiques i la maquinària.
Oportunitats de negoci a Nigèria

Les empreses catalanes interessades en el mercat nigerià trobaran oportunitats de negoci especialment destacades en tres àmbits:

1. Indústria farmacèutica: L'Àfrica occidental importa entre el 60% i el 80% del seus medicaments. És un sector estratègic per aquests mercats que volen intentar estimular la producció local i les col·laboracions amb empreses estrangeres per millorar la seva tecnologia. Els països més avançats de la zona en la producció farmacèutica són Nigèria i Ghana. Nigèria agrupa el 60% de la producció farmacèutica a la zona ECOWAS i té una base industrial força desenvolupada (la segona del continent després de Sud-àfrica).

2. Energia i recursos: El sector energètic nigerià necessita inversions significatives, ja que la seva capacitat de generació d'electricitat no pot satisfer la demanda nacional, cosa que també frena el desenvolupament de la seva economia. En un esforç per abordar aquest problema, el 2005, el Govern nigerià va privatitzar les fases de generació i distribució d'electricitat, tot i mantenint una participació minoritària. A més, s'han establert diversos incentius per tal d'atraure la inversió estrangera, com l'exempció d'impostos d'equipaments importats.

3. Maquinària i equipament: El sector de tecnologies agrícoles és prioritari per als mercats de l'Àfrica occidental. El sector agrícola representa entre el 20 i 30% del PIB de les economies d’Àfrica de l'Oest i Central. La necessitat de modernitzar el seu sistema agrícola tradicional representa una oportunitat per a les empreses que es vulguin internacionalitzar en aquest país. En concret, es destaquen les oportunitats en maquinària agrícola, know-how per a la producció de llavors, fertilitzants, insecticides, protectors i tècniques de reg.