• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Noruega

Informes país

Els productes catalans amb més èxit a Noruega són els aparells i material elèctric, la maquinària i les begudes. Les exportacions catalanes al país nòrdic han crescut un 7,9% el 2017.
Oportunitats de negoci a Noruega

Els tres sectors on es concentren més oportunitats de negoci per a les empreses catalanes a Noruega són els següents:

1. Educació, formació i serveis editorials: Noruega gaudeix d'una tradició literària amb una gran quantitat d'autors, tant novells com reconeguts, programes estatals d'ajudes a l'escriptura i la publicació. A més a més, els llibres estan exempts de l'impost sobre el valor afegit del 25% i la xarxa de biblioteques nacional compra per al seu autoabastiment entre 10.000 i 15.000 còpies de pràcticament la totalitat de llibres que es publiquen al país.

2. Energia i recursos: El Govern de Noruega s’ha proposat objectius molt ambiciosos pel que fa a la sostenibilitat energètica del país. De fet, pel 2020 s’espera que el país redueixi l’emissió de gasos amb efecte hivernacle un 30%. En aquest sentit, s’espera que el 67,5% de l’energia primària sigui de fonts renovables, el percentatge més alt d’Europa, mitjançant iniciatives com l’electrificació del sector del transport.

3. Restauració, turisme, cultura i oci: El sector del turisme a Noruega té tots els ingredients per triomfar: un ecosistema empresarial dinàmic, un entorn natural únic i espectacular, així com una societat moderna, oberta i segura. El turisme internacional s’interessa cada vegada més per Noruega com a destinació turística i, per tant, s’incrementa la demanda de serveis hotelers i d’experiències.