• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Suècia

Informes país

El mercat suec és un receptor a l'alça dels productes catalans. Les exportacions de Catalunya al país se situen en els 520,8 milions d'euros l'any 2018, un 8% més que l'any anterior, la xifra més alta de la sèrie històrica. Els productes més exportats són els vehicles (el 18,4% del total de les exportacions), la maquinària (11,7%) i els aparells de mesura i mèdics (8,5%).
Oportunitats de negoci a Suècia

Suècia, i els països nòrdics, ofereixen bones oportunitats de negoci a les empreses catalanes:

Automoció i moto

Els països nòrdics són pioners en l’adopció de vehicles elèctrics i busquen posicionar-se com a líders en solucions innovadores automotrius. Noruega, per exemple, presenta el mercat per capita de vehicles elèctrics més gran del món. A tots els països nòrdics hi ha incentius per part dels governs per promocionar la compra de vehicles elèctrics, i també per implantar-los en el transport públic, per exemple en busos elèctrics. També hi ha interès en solucions per complementar el transport públic. Es busca, entre d’altres, la viabilitat de vehicles autònoms en First Mile/Last Mile Solutions.

Mobile & gaming

Creix la demanda en la indústria dels videojocs als països nòrdics. Suècia és el país líder, seguit per Finlàndia i Dinamarca. A més, a Suècia hi ha el clúster més gran dins d’aquesta indústria. Hi ha diverses fires a Suècia relacionades amb la indústria dels videojocs. Destaquen Nordic Game 2019 i Scandinavian Gaming Show. Alguns casos d’èxit als països nòrdics són Minecraft (Suècia), Angry Birds (Finlàndia), Clash of Titans (Finlàndia i Candy Crush Saga (Suècia).

TIC i transformació digital

La regió nòrdica és una de les regions més digitalitzades del món, i hi ha un interès per convertir-se en pioners en l’ús del 5G. Tots els països van establir un pla d’acció que pretén afavorir el desenvolupament de noves instal·lacions de 5G, eliminar obstacles per a l'expansió de la xarxa i afavorir el desenvolupament del 5G en el transport, en la indústria i en l'energia.