• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Suècia

Informes país

El mercat suec és un receptor a l'alça dels productes catalans. Les exportacions de Catalunya al país se situen en els 482,4 milions d'euros l'any 2017, la xifra més alta de la sèrie històrica. Els productes més exportats són els vehicles (el 20,8% del total de les exportacions), la maquinària (12,1%) i els instruments i aparells de mesura (8%).
Oportunitats de negoci a Suècia

Suècia compta amb nombroses oportunitats de negoci per al teixit empresarial català, entre les quals destaquen:

1. Alimentació i productes gurmet: La indústria agroalimentària sueca es troba en una situació difícil i hi ha una presència creixent de proveïdors estrangers en els supermercats. És d'especial rellevància el sector de productes agroalimentaris ecològics, que suposen una categoria que experimenta un creixement destacable i és impossible cobrir la demanda nacional amb l'oferta de productes locals. Espanya es posiciona com un important productor d'aquest tipus de productes, principalment de fruites i verdures, per la qual cosa podrien presentar-se interessants oportunitats de negoci al mercat suec.

2. Automoció i moto: El sector de l’automòbil viu un procés de transformació gràcies a la implantació de noves tecnologies cap a la connectivitat i la sostenibilitat. Suècia destaca per ser un hub tecnològic gràcies a la forta col·laboració entre les universitats, els centres de recerca i el sector privat. L’ecosistema suec està molt preparat per dur a terme testatges de nous models i components, cosa que el converteix en el lloc idoni per innovar en aquest camp.

3. TIC i transformació digital: Suècia s’erigeix com a país capdavanter pel que fa a les noves tecnologies. Amb una despesa del 3,2 % del seu PIB, és el país europeu que més inverteix en R+D. L'èxit mundial de les start-ups nascudes a Suècia com Spotify, Skype o Klarna & Mojang (creadors del joc Minecraft) ha afavorit que es desenvolupi un ambient propici a la creació de noves empreses innovadores, especialment a la ciutat d'Estocolm, una de les ciutat amb més start-ups per càpita del món, després de Silicon Valley.