• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Ucraïna

Informes país

Les empreses catalanes poden trobar a Ucraïna oportunitats destacades en el camp de l'alimentació i productes gurmet i del tèxtil i la moda. Es tracta d'un país que al 2017 ha incrementat un 29,9% les compres de productes catalans, que han assolit unes vendes de 80,7 milions d'euros.
Oportunitats de negoci a Ucraïna

Els principals productes catalans que s'exporten a Ucraïna són maquinària, peces de vestir i productes de perfumeria i cosmètica.

Pel que fa als principals sectors amb oportunitats per a les empreses catalanes, són els següents:

1. Alimentació i productes gurmet: A Ucraïna un 70% del territori es dedica a l’agricultura, cosa que genera nombroses oportunitats per al processament d’aliments. El creixement es troba en la demanda local i en l’exportació a Europa, que augmenta any rere any. Per a la indústria alimentària, fortament desenvolupada a Catalunya, apareix aquest context com una oportunitat per a l’exportació de productes manufacturats i per a la innovació a través de nous processos o maquinària.

2. Tèxtil i moda: La indústria tèxtil ha sigut un sector tradicionalment fort a Ucraïna a través de la manufactura, sector que ara vira cap a la innovació. Actualment, la producció de peces tèxtils s’enfronta a una demanda creixent de nous models i tendències. Juntament amb la preocupació per la moda i el disseny, s’obre una oportunitat per a les empreses catalanes especialitzades en la indústria de la moda que poden aportar noves tendències i experiència a través de l’exportació de peces d’alt valor afegit.