ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Irlanda

Informes país

Els principals productes catalans que s'exporten a Irlanda són els productes farmacèutics, els químics orgànics i els vehicles. Hi arriben a través de les més de 1.200 empreses catalanes que hi exporten.

Oportunitats de negoci a Irlanda

Els principals sectors per volum de negoci a Irlanda són les TIC i la digitalització de la indústria, les infraestructures i la construcció, l’automoció i la indústria farmacèutica. Per altra banda, els sectors més destacats per creixement de negoci el 2020 són la biotecnologia, la indústria farmacèutica i la salut animal.

Pel que fa a les importacions, els productes més importats són el packaging, l’automòbil i altres manufactures de disseny que provenen principalment del Regne Unit, els Estats Units, França i Alemanya.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Irlanda:

  • Biotecnologia a Irlanda. El mercat de la biotecnologia a Irlanda és dual. Hi tenen seu moltes de les empreses més importants del sector de les ciències de la vida i, a la vegada, s'ha convertit en un lloc ideal per a la creació d'startups relacionades amb la biotecnologia. La indústria biotecnològica d’Irlanda segueix sent, en molts sentits, un projecte en marxa, i encara té un paper secundari dins una indústria farmacèutica més àmplia, que comprèn el 50% de totes les exportacions a Irlanda.
  • Maquinària i béns d'equip a Irlanda. Amb un sector manufacturer que representa prop d'un 30% del PIB, Irlanda és una economia activa en diferents àmbits de la manufactura, com el farmacèutic o l'electrònic fins a la producció d’aliments, embalatge o construcció. Les traves que suposa el Brèxit per les importacions del seu principal soci comercial, el Regne Unit, poden suposar una oportunitat per la cerca de nous proveïdors.
  • Projecte Irlanda 2040. El projecte Irlanda 2040 busca actualitzar les infraestructures del país de cara augmentar la competitivitat del país i fer front al que s’espera que sigui un augment de la població fins als 6 milions de persones, 1 milió més que la xifra actual. Transport, habitatge i aigua seran grans protagonistes de les inversions que es preveuen en els propers anys.

Consulta totes les dades sobre Irlanda i les millors oportunitats que ofereix a la Nota Econòmica Irlanda (document .PDF).