• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Irlanda

Informes país

Les exportacions catalanes a Irlanda han crescut un 14,1% el 2018 fins a superar els 650 milions d'euros. Els principals productes catalans que s'hi exporten són els productes farmacèutics, els químics orgànics i els vehicles.
Oportunitats de negoci a Irlanda

A Irlanda, les principals oportunitats de negoci per a les empreses catalanes es concentren en sis sectors:

Equipament i tecnologia per al sector agrícola

L'augment de la competitivitat del sector agrícola és un camp d'interès general a Irlanda, que dóna peu a oportunitats per a l'empresa estrangera. Al mateix temps, centres de referència al país com Tyndall, Telecommunications Software and Systems Group (TSSG) o Irish Marine Energy Research Cluster (IMERC) estan treballant en solucions agritech, per la qual cosa també són actors a explorar pel que fa a col·laboracions tecnològiques.

Producte gourmet

El sector d'aliments gurmet i orgànic guanya cada cop més protagonisme. Compta actualment amb un valor aproximat de 400 milions i les definicions com “artesà”, “tradicional”, “natural”, “granja", estan guanyant atractiu pel que fa als consumidors. Alhora, el 2016 es va produir un salt del 23,7% en les vendes d'aliments orgànics. Un altre mercat en expansió és el segment de productes sense gluten.

Biotecnologia

El mercat de la biotecnologia a Irlanda és dual. Hi tenen seu moltes de les empreses més importants del sector life science i, al mateix temps, s'ha convertit en un lloc ideal per a la creació d'startups relacionades amb el sector. Irlanda està perfectament situada per al futur creixement i és un dels millors llocs per iniciar un negoci biotecnològic.

Fabricació i distribució farmacèutica

Tot el sector de les ciències de la vida ha estat creixent amb força els últims anys a Irlanda, fins a tenir més de 60.000 persones dedicades a la fabricació i als serveis centrats en l'exportació cap a altres països europeus. Irlanda té una llarga tradició d'operacions farmacèutiques d’excel·lència i concentra centres manufacturers i de distribució d’empreses multinacionals farmacèutiques. La baixa fiscalitat del país, el clima favorable per a la investigació i la inversió empresarial són les principals raons d'aquest fenomen.

Inversions en construcció i obra pública

Irlanda s'ha refet amb força de la crisi econòmica que va significar el rescat europeu. El govern ha anunciat un pla d'inversions de 42.000 milions d’euros per al període 2016-2021. Tot això provoca una tendència a recuperar el temps perdut en el sector de la construcció i, en particular, a Dublín. Els espais comercials i l’hoteleria es troben al capdavant d'aquestes inversions, si bé també amb pes del segment residencial en el cas de Dublín.

Materials per a la indústria de la construcció

Amb reserves mineres importants, Irlanda és el productor de zinc més gran d’Europa i el segon productor de plom. És reconegut internacionalment com a regió minera per aquestes dues matèries. A més de la mineria de metalls, Irlanda també és important en extracció de carbó i rica en minerals industrials, pissarra, fosfat, barita, etc. La gran demanda de materials per construir carreteres, edificis i altres infraestructures, propiciada per la recuperació econòmica del país, beneficia la ja pròspera indústria d’explotació de pedreres.