• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Irlanda

Informes país

Les exportacions catalanes a Irlanda han crescut un 33,4% el 2017 fins a superar els 570 milions d'euros. Els principals productes catalans que s'hi exporten són els químics orgànics, els productes farmacèutics i els vehicles.
Oportunitats de negoci a Irlanda

A Irlanda, les principals oportunitats de negoci per a les empreses catalanes es concentren en cinc sectors:

1. Alimentació i productes gurmet: En un país com Irlanda, on per cada 19 euros d'exportacions d'aliments s’importen 100 euros, el sector d'aliments gurmet i orgànic guanya cada cop més protagonisme. Aquest sector compta actualment amb un valor aproximat de 400 milions i les definicions com “artesà”, “tradicional”, “natural”, “granja”, estan guanyant atractiu pel que fa als consumidors.

2. Indústria farmacèutica: Tot el sector de les ciències de la vida ha estat creixent amb força els últims anys a Irlanda, fins a tenir més de 60.000 persones dedicades a la fabricació i als serveis centrats en l'exportació cap a altres països europeus. Irlanda té una llarga tradició d'operacions farmacèutiques d’excel·lència i concentra centres manufacturers i de distribució d’empreses multinacionals farmacèutiques. La baixa fiscalitat del país, el clima favorable per a la investigació i la inversió empresarial són les principals raons d'aquest fenomen.

3. Infraestructures i construcció: Irlanda s'ha refet amb força de la crisi econòmica que va significar el rescat europeu. El govern té en marxa un pla d'inversions de 42.000 milions d’euros per al període 2016-2021. Tot això provoca una tendència a recuperar el temps perdut en el sector de la construcció i, en particular, a Dublín, la capital. El 2017 ha seguit la tendència notablement creixent dels últims anys, amb un creixement del 18% respecte al 2016.

4. Materials i matèries primeres: Amb reserves mineres importants, Irlanda és el productor de zinc més gran d’Europa i el segon productor de plom. És reconegut internacionalment com a regió minera per aquestes dues matèries. A més de la mineria de metalls, Irlanda també és important en extracció de carbó i rica en minerals industrials, pissarra, fosfat, barita, etc.

5. Maquinària i béns d'equip: L'agricultura és un sector clau a Irlanda. Implica un mercat de maquinària per al sector de prop de 600 milions d'euros en un país de 4,5 milions d'habitants. L'augment de la competitivitat del sector agrícola és un camp d'interès general a Irlanda, que dona peu a oportunitats per a l'empresa estrangera.