ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Irlanda

La destinació per a les inversions tecnològiques a Europa

Oportunitats de negoci a Irlanda i a l'Europa occidental

Matèries primeres i transformació del metall i altres materials

Irlanda

Matèries primeres i transformació del metall i altres materials


Més inversió per a la gestió d'aigües a Irlanda

La pobra infraestructura de tractament d'aigües a Irlanda després d'anys sense inversions rellevants requereix un canvi dràstic.

Desplegar més opcions de Més inversió per a la gestió d'aigües a Irlanda

La situació s'ha tornat més urgent en els últims anys per l'increment de la producció i de l'activitat agrícola, fet que ve acompanyat de la necessitat de posar en pràctica sistemes de gestió dels recursos més eficients i sostenibles. La principal agència responsable per a l'abastiment i tractament d'aigües residual al país, Irish Water, destaca les deficiències de l'extensa xarxa de subministrament d'aigua i sanejament del país, que compta però amb una infraestructura antiga que necessita modernitzar-se amb elements com plantes de tractament d'aigües residuals.

Amagar més opcions de Més inversió per a la gestió d'aigües a Irlanda
Altres indústries del transport

Irlanda

Altres indústries del transport


Una infraestructura ferroviària en expansió

El projecte Irlanda 2040 és un paquet de mesures destinat a actualitzar les infraestructures del país en línia amb un augment de la població del 20 %, fet que també impacta el sector ferroviari.

Desplegar més opcions de Una infraestructura ferroviària en expansió

El 2022, el govern d'Irlanda va destinar 3.510 milions d'euros al Departament de Transport (DOT) en el pressupost de l'any 2023, inclosos 1.900 milions d'euros per a un transport més ecològic i net. Això implica que Irlanda està en procés d'actualitzar part del seu transport ferroviari, amb un clar impacte al voltant de l'àrea de Dublín. El finançament s'utilitzarà per a projectes d'infraestructura crucials com Metrolink, DART+ i el Cork Area Commuter Rail Programme, així com per a la compra de 41 nous vagons.

Amagar més opcions de Una infraestructura ferroviària en expansió
Salut i serveis sanitaris

Irlanda

Salut i serveis sanitaris


Una salut digital per darrere de les expectatives

L'atenció sanitària pública és proporcionada pel servei de salut d’Irlanda (HSE), si bé els proveïdors sanitaris privats també tenen alta presència.

Desplegar més opcions de Una salut digital per darrere de les expectatives

En l’àmbit de la salut digital, el sistema de salut sembla a la cua d'altres països del nord d'Europa i es troba amb el repte de millorar processos i treballar amb un major nombre de pimes. Tanmateix, no es pot deixar de banda el sector dels centres assistencials per a gent gran, també d’àmbit privat i que poden ser un primer pas d’entrada al mercat.

Amagar més opcions de Una salut digital per darrere de les expectatives
Alimentació

Alemanya

Alimentació


Productes gurmet de manufacturació artesanal

Alemanya és un gran mercat consumidor de productes gurmet i la competitivitat dels productes gurmet catalans els pot obrir oportunitats, sempre i quan se'n reforci la promoció als punts de venda i als mitjans.

Desplegar més opcions de Productes gurmet de manufacturació artesanal

L'oferta de productes gurmet a Alemanya solen acaparar-la productes locals i, sobretot, d'Itàlia i França, gràcies a les respectives campanyes de promoció i posicionament de pluja fina que han fet al llarg dels anys per construir una marca-país. Per tant, és necessari enfortir la marca de Catalunya en aquest sector amb un èmfasi informatiu creixent, mitjançant accions de difusió de coneixement sobre els productors i els matisos regionals del sector català gurmet o l'organització de degustacions personalitzades.

Amagar més opcions de Productes gurmet de manufacturació artesanal

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci?