• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci al Japó

Informes país

El Japó és un dels mercats més importants del continent asiàtic i les empreses catalanes hi tenen oportunitats de negoci clares centrades en els sectors l’alimentació i els productes gurmet, l’automoció i moto, la biotecnologia i les smart cities.

Les exportacions catalanes al Japó representen el 34,4% de les exportacions de l'Estat espanyol al país. Han assolit els 842,2 milions d’euros el 2017, un 5,1% més que l’any anterior (la xifra més alta de la sèrie històrica). Entre els principals productes que Catalunya ven al Japó hi ha els vehicles (30%), la carn (27,5%) i productes químics orgànics (7,4%).

Oportunitats de negoci al Japó

Oportunitats per a empreses catalanes al Japó

 

Alimentació i gurmet

El 8 de desembre de 2017, la Unió Europea i el Japó van tancar l’acord de lliure comerç més gran del món: l’Acord d’associació econòmica UE-Japó (EPA). Els importadors estan interessats a explorar nous proveïdors per obtenir el possible benefici que ofereix l’EPA. Les categories que es beneficiarien de l’EPA serien des de diversos productes agrícoles, com l’oli d’oliva, el vi, el pernil, la carn de boví i porcí, el formatge i fins i tot una varietat de productes industrials.

Automoció i moto

El Japó és el tercer productor mundial de vehicles: l’any 2016 va produir 9,4 milions de vehicles nous. Les exportacions catalanes han anat augmentant i es preveuen oportunitats per a les empreses catalanes del sector. També hi haurà possibilitats per als subsectors futuristes, com la tecnologia de control automàtic, el vehicle connectat, els vehicles de piles combustibles i els vehicles elèctrics.

Biotecnologia

L’escala del mercat d’indústria biotecnològica al Japó és de 24.000 milions d’euros i el Govern desitja expandir-lo, augmentant el seu valor per sis abans del 2030. En conseqüència, es busquen i desenvolupen diferents formes de col·laboració amb les empreses i els clústers estrangers, fet que es tradueix en molt bones oportunitats per a les empreses catalanes més innovadores.

Smart Cities

A l'espera dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020, amb una disminució de la població nacional i, al mateix temps, amb un augment de turistes estrangers, el Japó està en fase de reconstruir comunitats i infraestructures per al futur. Hi ha oportunitats de negoci en aquells materials, productes o tecnologies relacionades amb les ciutats intel·ligents, amb l'eficiència energètica, la mobilitat sostenible i les energies renovables.

Presentacions