• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci al Marroc

Informes país

El Marroc viscut un creixement econòmic del 4,2% al 2017 i ofereix oportunitats de negoci per a les empreses catalanes en els sectors de l’automoció i moto, les smart cities, l’energia i recursos i la maquinària.

Les exportacions catalanes han assolit un valor de 1.500,8 milions d'euros el 2017, un 17% més respecte l'any anterior i la xifra més alta de la sèrie històrica. Catalunya ven al Marroc principalment aparells i material elèctric (17,5%), combustibles (14,1%) i plàstics i manufactures (7,4%).

Oportunitats de negoci al Marroc

Oportunitats per a empreses catalanes al Marroc

 

Agricultura

El sector de l'aqüicultura és relativament nou i poc explotat en un país amb 3.500 km de costa. S'estima àmpliament que la producció aqüícola arribi a les 200.000 tones anuals per a l'any 2020. El pla d'ordenació de la costa del Marroc farà que moltes empreses de nova creació i filials de l'estranger s’instal·lin al país, amb la demanda consegüent de maquinària, pinso, vacunes, etc.

Automoció i moto

Després de la implantació del grup Renault a Tànger (350.000 vehicles produïts el 2016), el grup PSA-OPEL desembarca a Kenitra, on començarà a muntar cotxes al gener del 2019. El grup PSA-OPEL també instal·la la seu OPEN LAB a Kentira per concebre el vehicle del futur per al mercat africà. Els principals proveïdors TIER 1 lligats a aquests grups estan implantats o s'implanten també al Marroc, i els fabricants catalans també haurien de prendre posicions en aquest mercat.

Energia i recursos

El Marroc aposta per la transició energètica. El 2014, les energies renovables representaven ja el 32% de la producció d'electricitat (22% hidroelectricitat, 9% eòlica). L'objectiu el 2020 és que el parc de producció d'electricitat d'origen renovable passi al 52% de la capacitat elèctrica total instal·lada. A llarg termini, l'ambició del Marroc és esdevenir exportador d'energia destinada als mercats europeus i africans.

Maquinària i béns d’equip

En els darrers anys, la indústria agroalimentària marroquina ha experimentat un creixement important (30% del PIB Industrial, 14% de les exportacions). Destaca la producció d'oli, conserves de tomàquet, verdures i llegums, conserves de fruites i sucs, sector vinícola, brioxeria industrial, transformació de pesca, etc. Per sostenir el seu creixement, aquesta indústria necessita suport d'R+D, equipaments, fàbriques claus en mà de transformació i envasat, etc.

Smart Cities

La població urbana al Marroc està en creixement continu i les principals ciutats del país han de fer esforços per adaptar i millorar els equipament urbans. Les necessitats són grans en infraestructures (pàrquings, vies de circulació, línies de bus, tramvia, etc.), equipaments urbans (senyalització, mobiliari urbà, videovigilància, etc.) i tota la indústria de les TIC aplicades a la gestió intel·ligent de ciutats.

Presentacions