ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Ruanda

El país creix en inversió estrangera

Coneix l’Oficina Exterior de Catalunya que t'ajudarà a fer negocis a Ruanda

Oportunitats de negoci a Ruanda i a l'Àfrica subsahariana

TIC i transformació digital

Ruanda

TIC i transformació digital


Ruanda: l'oasi dels drons a l'Àfrica

Ruanda és un dels països del continent africà amb una política de braços oberts en l'adopció de noves tecnologies i en particular dels drons.

Desplegar més opcions de Ruanda: l'oasi dels drons a l'Àfrica

El govern de Ruanda ha situat la tecnologia al centre del desenvolupament del país de cara a convertir-lo en una economia de renda mitjana el 2050. Una de les tecnologies per donar solucions anomenades de “leapfrogging” són els drons. Ja sigui per distribuir medicaments a les zones rurals de difícil accés, per monitoritzar les infraestructures o per millorar la mobilitat, Ruanda facilita a les empreses innovadores de drons l’aterratge a un mercat petit però amb la seguretat jurídica i el potencial per ser la base per a l’expansió a la resta del continent.

Amagar més opcions de Ruanda: l'oasi dels drons a l'Àfrica
Indústria farmacèutica

Ruanda

Indústria farmacèutica


Oportunitats per a fàrmacs genèrics

Ruanda és aplaudida per oferir un accés universal a l'assistència sanitària: més del 84 % de la població que té accés a una assegurança mèdica i a la salut pública. Aquesta oportunitat ha augmentat la demanda de fàrmacs.

Desplegar més opcions de Oportunitats per a fàrmacs genèrics

L'augment de la demanda de fàrmacs ofereix oportunitats: a la fabricació local, a inversors particulars privats o en col·laboració amb el Govern. Els plans per transformar el sector farmacèutic de baix rendiment, en comparació amb les mitjanes internacionals i regionals, són encoratjadors. Actualment, la producció local de fàrmacs és molt baixa. Tanmateix, noves entrades al mercat canviaran el panorama. Tot i que les importacions superen les exportacions amb escreix, una taxa de creixement anual composta del 14 %, fins al 2024, en l'exportació de medicaments traça el camí que ha de seguir el sector farmacèutic ruandès: És previsible que s’inverteixi en la fabricació de medicaments farmacèutics o en el subministrament d'equips de maquinària.

Amagar més opcions de Oportunitats per a fàrmacs genèrics
Energia i recursos

Camerun

Energia i recursos


Camerun rep finançament dels organismes multilaterals en el sector energia

El Camerun està gestionant un cartera de tres projectes del Banc Mundial per reformar la seva xarxa elèctrica i millorar l'accés a energia en zones rurals. Estan en marxa tres projectes de preses hidroelèctriques.

Desplegar més opcions de Camerun rep finançament dels organismes multilaterals en el sector energia

Hi ha oportunitats per a enginyeries catalanes especialitzades en el sector energia. L'estratègia consisteix a identificar partners locals ben posicionats en aquests projectes per crear sinergies i presentar propostes conjuntes. També crea una demanda per productes i materials elèctrics com per exemples cables especials.

Amagar més opcions de Camerun rep finançament dels organismes multilaterals en el sector energia
Paper, cartró i packaging

Kènia

Paper, cartró i packaging


L'embalatge, una indústria a tenir en compte

Empesa pel creixent desenvolupament econòmic i el poder adquisitiu, la indústria de l'embalatge continuarà accelerant-se i crearà oportunitats: els proveïdors de tecnologia prospecten un nínxol de mercat potencial on subministrar llur tecnologia.

Desplegar més opcions de L'embalatge, una indústria a tenir en compte

El creixement de la indústria de l'embalatge estarà impulsat per la contínua urbanització, l'augment del poder adquisitiu i el canvi creixent en l'estil de vida que condueix a un consum creixent de productes envasats, siguin aliments, siguin productes no alimentaris. L'augment de consumidors que compren en línia també contribuirà a augmentar l'ús d'envasos i productes d'embalatge. Les creixents indústries de productes de gran consum, amb un enfocament més gran en la marca i les regulacions més endurides quant a la producció, oferiran una oportunitat més gran en els envasos creatius, per la qual cosa els propietaris de marques se centraran més en la traçabilitat i la protecció contra les falsificacions.

Amagar més opcions de L'embalatge, una indústria a tenir en compte

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Àfrica subsahariana: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial