ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Brasil

La vuitena economia del món

Brasil és una de les principals economies del món i el motor econòmic de l'Amèrica del Sud. Actualment es recupera lentament d'un període de recessió i l'Aministració està afavorint la inversió estrangera en sectors com les infraestructures o el medi ambient.

Oportunitats de negoci al Brasil i a l'Amèrica del Sud

TIC i transformació digital

Brasil

TIC i transformació digital


Transformació digital, IA i IoT

La pandèmia de la COVID-19 ha accelerat el procés de transformació digital, ha donant encara més importància a les tecnologies que permeten el treball remot i el tractament eficient de dades.

Desplegar més opcions de Transformació digital, IA i IoT

São Paulo s'ha tornat un dels pols d'start-ups més actius d'Amèrica Llatina, amb més de deu unicorns. Les empreses brasileres són molt actives en l'adaptació de les noves tecnologies de big data, blockchain, IoT, IA, i d'altres en els seus models de negoci. Fintech, healthtech, e-tech, mobilitat i logística són alguns dels sectors prioritaris. Per altra banda, Barcelona és la seu d'alguns dels esdeveniments tecnològics més importants a nivell global, la qual cosa facilita la interconnexió amb les empreses del Brasil.

Amagar més opcions de Transformació digital, IA i IoT
Indústria farmacèutica

Brasil

Indústria farmacèutica


Principis actius i solucions biotecnològiques

El Brasil ha desenvolupat una potent indústria farmacèutica local, moguda tant pel desenvolupament econòmic i social del país com per les mesures públiques de foment dels medicaments genèrics.

Desplegar més opcions de Principis actius i solucions biotecnològiques

Les oportunitats en el sector farmacèutic brasiler es concentren principalment en l'exportació de principis actius, que nodreixen la producció de medicaments convencionals i genèrics. Així mateix, la consolidació de la indústria local en aquest sector obre noves oportunitats per a transferències de tecnologia. També cal destacar el desenvolupament de la biotecnologia brasilera, centrada inicialment en aplicacions agronòmiques, però que també té línies de recerca interessants en la part humana.

Amagar més opcions de Principis actius i solucions biotecnològiques
Logística, e-commerce i distribució

Brasil

Logística, e-commerce i distribució


Productes i serveis orientats a la infraestructura de transports

El programa Pro-Brasil preveu per als pròxims anys la concessió de 45 aeroports, 18.000 km de carreteres i 24 terminals portuàries.

Desplegar més opcions de Productes i serveis orientats a la infraestructura de transports

Les inversions previstes són de 2.400 milions de USD (aeroports), 29.000 milions de USD (carreteres i autopistes) i 1.800 milions de USD (ports). L'entrada de capital privat en aquests sectors suposarà inversions en la millora dels equipaments i els sistemes de gestió, fet que oferirà oportunitats de negoci per a les empreses que actuen en l'àrea logística.

Amagar més opcions de Productes i serveis orientats a la infraestructura de transports
Maquinària, metal·lúrgia i béns d'equip

Brasil

Maquinària, metal·lúrgia i béns d'equip


Solucions tecnològiques per al sector energètic

Encara que el Brasil posseeix una important planta industrial de màquines i béns d'equip, les necessitats tecnològiques de la seva economia obren possibilitats per a l'exportació d'aquests productes.

Desplegar més opcions de Solucions tecnològiques per al sector energètic

Els sectors on trobem el gruix de les oportunitats per a l'exportació de maquinària i béns d'equip són les energies renovables (eòlica, solar, biomassa i biogàs), extracció mineral (Brasil és un important exportador de diverses commodities minerals) i utillatges agrícoles, a més d'altres béns d'equip per a indústries exportadores.

Amagar més opcions de Solucions tecnològiques per al sector energètic

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Brasil: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial