ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Àustria

Un país pròsper i amb una alta qualitat de vida

Àustria presenta una economia molt desenvolupada i té en Alemanya el principal soci comercial, amb qui desenvolupa més del 30 % del comerç exterior en tots dos sentits. L'activitat industrial està molt diversificada i se centra en productes de tecnologia mitjana ben posicionats en mercats internacionals. La construcció (5,6 % del PIB) i el turisme (4,6 % del PIB) són dos pilars del país.

Oportunitats de negoci a Àustria i a l'Europa occidental

Infraestructures i construcció

Àustria

Infraestructures i construcció


Edificació sostenible

Tant l'estructura antiga de moltes edificacions a Àustria com el compliment de criteris ecològics i de sostenibilitat obren noves oportunitats per a empreses en el camp de la renovació d'edificis, eficiència energètica, etc.

Desplegar més opcions de Edificació sostenible

"Hi ha moltes accions per dur a terme en matèria de construcció ecològica. Nous codis d'edificació preveuen especificacions ecològiques. Molts edificis precisen renovacions per complir amb els requisits. Disminució del consum energètic fins el 2050. Cada cop hi ha més construcció amb fusta, inclosos projectes d'edificis d’habitatge i públics.

Hi ha moltes cases, pisos i cases antigues a Àustria. Molts d’ells requereixen manteniment, renovació, restauració i atenció tècnica. Es tracta d’un camp ampli per a operacions comercials i grans beneficis."

Amagar més opcions de Edificació sostenible
Big data, intel·ligència artificial i internet of things

Àustria

Big data, intel·ligència artificial i internet of things


Productes i serveis d’internet de les coses per al turisme i el transport.

Productes i serveis d’IoT per al turisme, una de les indústries més potents al país i on Catalunya té també experiència. Àustria és coneguda per l'atenció sanitària d'elevada qualitat. Molts hospitals ofereixen serveis amb els estàndards més elevats.

Desplegar més opcions de Productes i serveis d’internet de les coses per al turisme i el transport.

Productes i serveis en el camp de la rehabilitació tenen cabuda en el sistema sanitari austríac. El mateix es pot aplicar a idees relacionades amb el benestar i el detox. Molts europeus (alemanys, italians, francesos i suïssos) cerquen oportunitats de relaxació a l'oferta austríaca.

Amagar més opcions de Productes i serveis d’internet de les coses per al turisme i el transport.
Salut i equipaments mèdics

Àustria

Salut i equipaments mèdics


Sector salut i e-health

La pandèmia actual ha accelerat la cerca de solucions mèdiques per tenir cura dels pacients als hospitals i per assistir a pacients distància de manera que s'estalviïn desplaçaments i s'eviti la transmissió del virus.

Desplegar més opcions de Sector salut i e-health

La indústria té un retard en inversions en infraestructures sanitàries: cal avançar en la construcció d'hospitals, la modernització i ampliació de cures intensives. La digitalització dels sistemes mèdics també es torna rellevant, així com el desenvolupament de la telemedicina. A més, urgeix desenvolupar solucions eficients per a l'atenció a la gent gran.

Amagar més opcions de Sector salut i e-health
Logística, e-commerce i distribució

Àustria

Logística, e-commerce i distribució


Oferta de nous productes i serveis en línia

Venda de productes i serveis en línia. Aplica a diferents sectors: alimentació —sobretot orgànica— productes per a la llar, vins. També a la creació de programari i pàgines web. El gust per un estil de vida saludable és cada vegada més freqüent.

Desplegar més opcions de Oferta de nous productes i serveis en línia

Les persones viuen més temps i no només intenten menjar cada vegada més sa, sinó també portar un estil de vida més saludable. La base d’una vida sana és practicar esport, activitat física, i es fa difícil a les grans ciutats. Per aquest motiu, hi ha una demanda i un interès creixent en gimnasos i altres llocs que permetin una activitat física saludable. A la gent també li agrada provar noves activitats físiques que abans no havien experimentat. La pandèmia accelera la necessitat d'aquests recursos en línia. Hi ha moltes empreses austríaques que podrien millorar i accelerar el seu funcionament amb l'ajut personalitzat d'aplicacions web, aplicacions mòbils o webs per facilitar-ne el funcionament.

Amagar més opcions de Oferta de nous productes i serveis en línia

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci?