• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Àustria

Un país pròsper i amb una alta qualitat de vida

Àustria presenta una economia molt desenvolupada i té en Alemanya el principal soci comercial, amb qui desenvolupa més del 30 % del comerç exterior en tots dos sentits. L'activitat industrial està molt diversificada i se centra en productes de tecnologia mitjana ben posicionats en mercats internacionals. La construcció (5,6 % del PIB) i el turisme (4,6 % del PIB) són dos pilars del país.

Oportunitats de negoci a Àustria i a l'Europa occidental

Química i plàstics

França

Química i plàstics


Indústria química

El sector va experimentar un 2017 excel·lent, amb un creixement de prop del 5%. El percentatge d'utilització de la capacitat de producció va ser del 82% el 2017 i fins i tot ha arribar al 84% a principis de 2018, un rècord en els últims deu anys.

El 2017, la indústria química francesa va augmentar els seus volums de producció un 4,6%. L'any va ser particularment dinàmic per a la química orgànica (+ 7,5%) i per als sabons, perfums i productes de neteja (+ 8,2%). Cal destacar que l'augment de la producció francesa va ser més fort que a Alemanya (+ 2,6% el 2017). El president de la Unió d'Indústries Químiques preveu un creixement de la producció del 3% el 2018.

TIC i transformació digital

França

TIC i transformació digital


Jocs Olímpics de París 2024

El 13 de setembre de 2017, el CIO va designar París com a ciutat organitzadora dels Jocs Olímpics del 2024. Això implica unes inversions importants a França pel que fa a les obres de construcció però també per a les empreses tecnològiques.

En el seu pressupost provisional, el comitè de candidatura ha previst 428 milions d'euros per a la tecnologia, la majoria per a les telecomunicacions, però inclou 25 milions específicament destinats a la innovació tecnològica. Les empreses catalanes amb know-how heretat dels Jocs Olímpics del 92 i les startups amb solucions tecnològiques innovadores hi podran trobar moltes oportunitats comercials i de col·laboració.

Big data, intel·ligència artificial i internet of things

França

Big data, intel·ligència artificial i internet of things


Intel·ligencia artificial

El president Macron ha anunciat un fons de 1.500 milions d'euros per desenvolupar la intel·ligència artificial a França.

El poder executiu va anunciar la seva voluntat de promoure el pais com a referent en l'àmbit de la intel·ligència artificial. En particular, es fomentarà la salut i la investigació. D'aquest pressupost global, 400 milions es dedicaran a convocatòries per a projectes de R+D+i i per l'innovacio de ruptura. Es busquen col·laboracions a nivell europeu.

Economia circular

Països Baixos

Economia circular


Estratègies públiques i privades en economia circular

Els Països Baixos és un país pioner en la incorporació de manera transversal del concepte d'economia circular en les polítiques públiques.
Amb una estratègia ambiciosa, el Govern neerlandès aposta per una estratègia a llarg termini (fins al 2050). Mentrestant, s'estan multiplicant les iniciatives per reutilitzar els residus, produir de manera més sostenible productes de consum i reduir el consum d'energies fòssils. Quant a l'empresa privada, inverteixen en tot tipus de tecnologies que els permetin arribar al nivell mínim de residus.

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci?