ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Hong Kong - Xina

L'economia més liberal del món

Oportunitats de negoci a Hong Kong i a l'Extrem Orient

Química i plàstics

Japó

Química i plàstics


Solucions per al reciclatge de plàstics i nous materials

El Japó es va comprometre a aconseguir la neutralitat de carboni el 2050. La societat japonesa s'està conscienciant de la necessitat de controlar l'ús de plàstics i incrementar-ne el reciclatge.

Desplegar més opcions de Solucions per al reciclatge de plàstics i nous materials

Les tecnologies per reciclar en el sector químic orgànic (reciclatge i transformació de materials) o les tecnologies de sensors (per detectar contaminació en l'aire i en l'aigua) són algunes de les tecnologies cercades. També moltes empreses químiques cerquen nous materials o l'ús de materials innovadors. Un exemple de materials nous cercats són els bioplàstics.

Amagar més opcions de Solucions per al reciclatge de plàstics i nous materials
Química i plàstics

Xina

Química i plàstics


La Xina és un actor important en la indústria química de tot el món

El sector químic és el cinquè més important de la Xina i representa el 3,5% de la producció nacional, al voltant d’1,5 bilions de dòlars. La Xina és el vuitè i el dotzè país importador i exportador de productes químics a tot el món.

Desplegar més opcions de La Xina és un actor important en la indústria química de tot el món

La política Made in China 2025 del govern xinès està donant prioritat a una sèrie d'indústries d'alta tecnologia per al desenvolupament. Les adreces estratègiques que indica podrien estimular certs mercats finals, com l'aeroespacial, l'electrònica, els vehicles elèctrics (EV) i les bateries, cosa que, al seu torn, podria crear oportunitats per expandir la producció a la Xina d'una gamma de productes químics més sofisticats. S'està adoptant l’R+D a tota la indústria química, com ara enzims, catàlisi, nanomaterials i materials de bateria.

Amagar més opcions de La Xina és un actor important en la indústria química de tot el món
Tèxtil i moda

Corea del Sud

Tèxtil i moda


Moda sostenible, materials sostenibles. Moda Upcyclying

Els consumidors coreans estan més conscienciats de la moda ecològica i sostenible. Hi ha oportunitat en cooperacions en la fabricació de productes tèxtils ecològics i biodegradables; per exemple, en el sistema de reciclatge i la tecnologia.

Desplegar més opcions de Moda sostenible, materials sostenibles. Moda Upcyclying

La indústria estima que el mercat nacional de moda i tèxtils ecològics ronda els 7 milions de dòlars o el 2 % del mercat total. S'espera que continuï creixent, a causa, però, de la manca de tecnologia relacionada amb tèxtils biodegradables i reciclats, així com la manca d'un sistema de reciclatge de la roba de rebuig.
El govern coreà intenta orientar-se a desenvolupar aquesta indústria i donar suport a la transformació sostenible de la indústria tèxtil i de la moda. Amb aquesta finalitat, se centra en els tres objectius següents: 1) compres públiques i expansió del mercat de tèxtils ecològics 2) desenvolupament de biodegradació, reciclatge i tecnologia tèxtil i 3) gestió d'ecosistemes de circulació de residus i recursos tèxtils.

Amagar més opcions de Moda sostenible, materials sostenibles. Moda Upcyclying
Paper, cartró i packaging

Corea del Sud

Paper, cartró i packaging


El moviment cap al 'packaging' sostenible

El govern coreà va anunciar la directriu per a la reducció d'envasos d'un sol ús el 2022. Per tant, l'interès en envasos alternatius o productes com les palletes (straw) està augmentant en el negoci de clients i aliments i begudes (F&B). Al sector privat, els conglomerats coreans se centren en el desenvolupament de materials d'embalatge sostenibles, i busquen solucions que les empreses catalanes poden oferir (bioplàstic, paper, etiquetes ecològiques, cadena de fred).

Amagar més opcions de El moviment cap al 'packaging' sostenible

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Hong Kong: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial