ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Hong Kong - Xina

L'economia més liberal del món

Oportunitats de negoci a Hong Kong i a l'Extrem Orient

TIC i transformació digital

Japó

TIC i transformació digital


La nova iniciativa japonesa Digital Garden City Nation

L'any 2022, el Govern japonès ha elaborat un pla de digitalització rural en el marc de la iniciativa d'expansió de les tecnologies digitals a tot el país per revitalitzar les zones rurals.

Desplegar més opcions de La nova iniciativa japonesa Digital Garden City Nation

El pla inclou les iniciatives següents:

  • 1) construir una infraestructura digital per a totes les persones, a tot arreu, escalant el desenvolupament i les xarxes per garantir que el 90 % de la població tingui accés a la cobertura 5G el 2023.
  • 2) implementar serveis digitals per resoldre problemes rurals, incloent l'agricultura intel·ligent, les clíniques mòbils, l'experiència digital en la logística mitjançant l'ús de drons i robots i l'entorn educatiu de les TIC. També, com fins ara, tindran oportunitats les tecnologies relacionades amb les ciutats intel·ligents, l'eficiència energètica, la mobilitat sostenible i les energies renovables.
Amagar més opcions de La nova iniciativa japonesa Digital Garden City Nation
Energia i recursos

Japó

Energia i recursos


El Japó es compromet a aconseguir la neutralitat de carboni el 2050

El Govern ha escollit les energies renovables, l'hidrogen, l'amoníac combustible, l'energia tèrmica de nova generació i l'energia nuclear, entre d'altres.

Desplegar més opcions de El Japó es compromet a aconseguir la neutralitat de carboni el 2050

Hi ha interès per les tecnologies relacionades amb l'energia eòlica marina (parts d'aerogeneradors i aerogeneradors flotants), l'amoníac combustible (bufador combustió), l'hidrogen (turbines per a la generació d'energia, fabricació d'acer amb reducció d'hidrogen, vaixells de transport, electrolitzadors d'aigua) i reactors d'energia nuclear (energia nuclear per a la producció d'hidrogen), entre d'altres.

Amagar més opcions de El Japó es compromet a aconseguir la neutralitat de carboni el 2050
Electrònica i electricitat

Taiwan - Xina

Electrònica i electricitat


Taiwan, un mercat on produir i vendre

Els avenços com l'aparició de l'IoT a les bandes de fitness i la creixent popularitat dels dispositius intel·ligents ofereixen una oportunitat per al creixement del mercat en aquest país.
Per altra banda, al voltant del 90 % dels xips d'ordinador del món es fabriquen a Taiwan. La seva excel·lència en la fabricació OEM, a més d'una cadena de subministrament completa per a aquesta indústria fan que Taiwan tingui una de les indústries de semiconductors més fortes del món. La indústria d'alta tecnologia és el sector més important de l'economia taiwanesa actual i és la responsable d'aproximadament el 35 % de les exportacions taiwaneses. Les empreses catalanes que fabriquin productes electrònics innovadors tenen oportunitats al mercat.

Amagar més opcions de Taiwan, un mercat on produir i vendre
Videojocs

Xina

Videojocs


Conquerint el món virtual: La Xina, destinació clau per als videojocs

La Xina és un dels mercats més lucratius per a la indústria del joc. Els jocs mòbils ocupen la major quota de mercat, però una de les principals raons del creixement de la indústria del joc a la Xina és la creixent popularitat dels eSports.

Desplegar més opcions de Conquerint el món virtual: La Xina, destinació clau per als videojocs

Esdeveniments com ChinaJoy (l'exposició de gaming més gran del país i la tercera més gran del món), iniciatives com Cyberport (parc empresarial tecnològic dedicat entre d'altres als eSports) o l'establiment del primer institut nacional de la indústria dels videojocs a la Xina posen en relleu el sector. Els principals actors del mercat adopten estratègies com ara innovació de productes, innovació de serveis, fusions i adquisicions per competir i augmentar l'abast del mercat. Empreses capaces d'oferir creativitat i disseny; optimitzacions de contingut i rendiment dels jocs; optimitzacions de dispositius per a jocs al núvol, jocs AR/VR, jocs 5G i altres tecnologies innovadores rellevants poden tenir oportunitats al mercat xinès.

Amagar més opcions de Conquerint el món virtual: La Xina, destinació clau per als videojocs

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Hong Kong: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial