ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Un mètode constructiu àgil, fàcil, d'alta qualitat i de baix cost

Casos d'empresa   Vilas Anderson

Prenent un nom nòrdic, Vilas Anderson, de Montbrió del Camp, va iniciar la seva activitat el 2002 fent construccions prefabricades, en especial de fusta. L'evolució del mercat i l'objectiu d'optimitzar els processos constructius va portar als dos socis a patentar uns panells ecoeficients i desenvolupar un mètode constructiu àgil que permet construir sense columnes i fins a tres alçades sense utilitzar ni aigua ni mà d'obra especialitzada.

El seu principal client és l'Administració, per això han creat una fundació, Habitania Social, per accelerar tràmits en la creació d'habitatge social. La falta de mercat europeu arran de la crisi econòmica mundial els ha portat a iniciar un pla d'internacionalització que té com a beneficiari la població base de la piràmide, amb unes necessitats d'habitatge enormes i en augment. El primer mercat on estan endegant projectes és Àfrica i comencen a preparar la sortida a Llatinoamèrica de la mà del finançament del Banc Mundial.

Idees Força

L'adaptació del producte a unes condicions extremes facilita l'accés a altres mercats.

La creació d'una fundació afavoreix l'accés a les administracions i facilita els tràmits en països on els processos administratius no són gaire àgils.

Els programes d'internacionalització permeten perdre la por a sortir a l'estranger i faciliten l'obtenció de la informació a la qual no té accés una empresa petita.

Les empreses que treballen amb la base de la piràmide poden accedir al mercat internacional a través d'institucions com el Banc Mundial o el Banc Interamericà de Desenvolupament, que financen projectes.

Perfil digital