ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Guatemala

Informes país

Les exportacions catalanes a Guatemala han crescut un 7% el 2020 arribant fins als 83 milions d’euros. Catalunya hi exporta principalment productes farmacèutics, maquinària i plàstics.

Oportunitats de negoci a Guatemala

Oportunitats de negoci a Guatemala

Els Estats Units, la Xina, Mèxic, El Salvador i Costa Rica són els principals proveïdors de Guatemala, un mercat de més de 18 milions de persones. El PIB del país és de 149.246M$ on un 63% correspon al sector serveis i un 23% a la indústria. L’agricultura suposa un 13% del PIB.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Guatemala:

  • Matèries primeres, equips i subministres per al sector químic-industrial. La indústria alimentària, cosmètica i perfumera o el sector farmacèutic (medicaments), amb infraestructura de producció i manufactura a nivell regional des de Guatemala, requereixen: fórmules/aromes innovadores.
  • Maquinària, béns d'equip i tecnologia per al sector tèxtil i de confecció. Guatemala exporta peces de confecció al mercat nord-americà. La maquinària tèxtil genera oportunitats de negoci per la venda de maquinària i sistemes industrials per la fabricació de filat i teles i confecció de peces de teixit de punt i accessoris. S'exporten peces senzilles (pantalons de cotó i fibra sintètica, camises de teixit de punt i de cotó, roba de nadó, vestits de cotó i fibra sintètica, roba de dormir i pijames).
  • Materials, acabats i béns d'equip per a la construcció d'edificis. El sector constructor a Guatemala manté perspectives de creixement degut a una demanda no satisfeta d’1,5 milions d’habitatges. Es preveu l'activació de la construcció d'uns 100 projectes d'habitatge d'interès preferencial, a la zona metropolitana.

Consulta totes les dades sobre Guatemala i les millors oportunitats de negoci internacional que ofereix a la Nota Econòmica Guatemala (document .PDF).