ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Indonèsia

Informes país

La pasta de fusta i paper, la maquinaria i els productes químics són els principals productes que Catalunya exporta a Indonèsia.

Oportunitats de negoci a Indonèsia

Els principals sectors per volum de negoci a Indonèsia són les infraestructures i la construcció, l’agricultura, l’alimentació i la logística de mercaderies, mentre que els secors amb major creixement de volum de negoci són les TIC, els esports i l’audiovisual.

Indonèsia importa principalment maquinària i béns d’equip, química i plàstics i productes relacionats amb les TIC i  la digitalització de la indústria. Els seus principals proveïdors són la Xina, Singapur, el Japó i els Estats Units.

 

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Indonèsia: 

  • Indonèsia compra maquinària d'alta velocitat i volums de producció. És el quart país de major població del món, les empreses líders de diversos sectors tenen grans capacitats de producció i necessiten maquinària que els puguin donar resposta en termes de rapidesa i volum de producció.
  • Indonèsia és el tercer mercat mundial de motocicletes. La indústria va patir una forta davallada l'any 2020 com a conseqüència de la pandèmia i la limitació de la mobilitat que va suposar durant la major part de l'any, així com de la caiguda econòmica general. De cara al 2022 s'espera un rebot notable, ja que la moto és el principal mitjà de transport al país.
  • Salut i equipaments mèdics a Indonèsia. El govern indonesi està treballant en la prestació d'assistència sanitària a la població, que està distribuïda en 17.000 illes. El 44% de les instal·lacions sanitàries primàries es troben a Java i encara hi ha moltes zones rurals subdesenvolupades. Per accelerar-ne la millora, el govern proporciona als inversors estrangers una participació més gran en certs subsectors, com hospitals, clíniques especialitzades i equips mèdics.

 

Consulta totes les dades sobre Indonèsia i les millors oportunitats que ofereix a la Nota Econòmica Indonèsia (document pdf)