ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Indonèsia

Indonèsia, l'economia més important del sud-est asiàtic

Indonèsia és l'economia més important del sud-est asiàtic i el quart país més poblat del món, amb més de 260 milions d'habitants. L'abundància de matèries primeres i una cultura empresarial heretada del colonialisme holandès converteixen aquest mercat en un dels més atractius de la regió.

Oportunitats de negoci a Indonèsia, al Sud-est asiàtic i a Oceania

TIC i transformació digital

Indonèsia

TIC i transformació digital


L'economia en auge a Indonèsia dibuixa el camí per aprofitar les fintech

Amb una inversió en infraestructura de 500.000 milions de USD prevista per als pròxims cinc anys, l'aparició de nous mercats del sector de fintech a Indonèsia emprendrà un nou camí.

Desplegar més opcions de L'economia en auge a Indonèsia dibuixa el camí per aprofitar les fintech

E-wallet, préstec en línia, tecnologia financera, SAAS, GoPay i OVO.

Indonèsia, classificada com la 4a economia en telèfons intel·ligents més gran del món, ha registrat un augment del 209,8% (2900 milions de USD) en transaccions d'e-wallet a finals del 2018 respecte al 2017, quan només es van registrar 943 milions de USD. Els pagaments mòbils són ara una gran part de les transaccions diàries tant online com offline.

El 2014, el llançament del National Non-Cash Movement també va fomentar gradualment una societat menys rendible, fet que va impulsar un nombre creixent d'actors; actualment existeixen 37 mètodes de pagament locals a Indonèsia amb quatre actors principals: OVO, GoPay, Dana i LinkAja.

Amagar més opcions de L'economia en auge a Indonèsia dibuixa el camí per aprofitar les fintech
Big data, intel·ligència artificial i internet of things

Indonèsia

Big data, intel·ligència artificial i internet of things


El Govern llança l'estratègia de desenvolupament 2020-2045 per a la IA

El Govern ha introduït una estratègia nacional per desenvolupar la intel·ligència artificial (IA). L'agost del 2020, Jakarta ha publicat un projecte que guiarà Indonèsia en el desenvolupament de la IA.

Desplegar més opcions de El Govern llança l'estratègia de desenvolupament 2020-2045 per a la IA

El pla de desenvolupament consisteix a preveure la IA per donar suport a cinc sectors industrials principals: salut (per a un millor servei sanitari), educació (educació en línia i I+D), reforma burocràtica (solució a la desigualtat en els serveis governamentals), seguretat alimentària (manteniment de l'estabilitat de l'oferta i la demanda d'aliments) i ciutats intel·ligents (urbanització intel·ligent).

Amagar més opcions de El Govern llança l'estratègia de desenvolupament 2020-2045 per a la IA
Altres indústries del transport

Indonèsia

Altres indústries del transport


Indonèsia, pla massiu d’infraestructures de transport

Amb més de 17.000 illes i una població a l’entorn dels 265 milions de persones, Indonèsia és possiblement el país més complex en termes de transport i logística, de manera que el transport és la primera prioritat del pla d’infraestructures nacional. La major part del pressupost nacional està destinada a la construcció de carreteres, amb la voluntat de construir el doble de kilòmetres que l’any 2019. A més, es construiran 6,9 Km de ponts, 239 Km de línies ferroviàries i tres aeroports. La major part dels projectes es finançaran amb estructures de tipus PPP, de cooperació publicoprivada.

Amagar més opcions de Indonèsia, pla massiu d’infraestructures de transport
Salut i equipaments mèdics

Indonèsia

Salut i equipaments mèdics


Indonèsia necessita una gran extensió de dispositius i d'equips mèdics

El Govern indonesi està treballant en la prestació d'assistència sanitària a la població, que està distribuïda en 17.000 illes. El 44% de les instal·lacions sanitàries primàries es troben a Java i encara hi ha moltes zones rurals subdesenvolupades.

Desplegar més opcions de Indonèsia necessita una gran extensió de dispositius i d'equips mèdics

El 2019, Indonèsia té 1.787 hospitals de gestió privada i 1.026 hospitals de gestió pública. Aquests 2.813 hospitals només ofereixen 310.710 llits, fet que suposa només 1,17 llits per cada 1000 habitants. Per accelerar la millora, el Govern proporciona als inversors estrangers una participació més gran en certs subsectors, com hospitals, clíniques especialitzades i equips mèdics.

Arran de la manca de fabricants nacionals d'equipament mèdic, més del 90% dels aparells mèdics i matèries primeres dels indonesis s'importen de l'estranger. El 2019, la indústria tenia un valor estimat de 4500 milions de USD, la majoria dels quals (2800 milions de USD) són productes importats.

Amagar més opcions de Indonèsia necessita una gran extensió de dispositius i d'equips mèdics

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci?