ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Irlanda

Informes país

Els principals productes catalans que s'exporten a Irlanda són els productes farmacèutics, els químics orgànics i els vehicles. Les exportacions catalanes al mercat irlandès van augmentar un 16,3% el 2021 fins als 753 milions d'euros.

Oportunitats de negoci a Irlanda

Oportunitats de negoci a Irlanda

Els principals sectors per volum de negoci a Irlanda són la indústria farmacèutica, les TIC i la digitalització de la indústria, les infraestructures i la construcció, i l'alimentació. Per altra banda, els sectors més destacats per creixement de negoci des del 2022 són el de l'aigua, les TIC i la digitalització de la indústria, i la salut animal.

Pel que fa a les importacions, els productes més importats per part d'Irlanda són la química i els plàstics, les TIC, i l’automòbil que provenen principalment del Regne Unit, els Estats Units, França i Alemanya.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Irlanda:

  • La indústria farmacèutica. Irlanda compta amb la presència de grans multinacionals i empreses locals que conformen uns dels sectors farmacèutics i biotecnològics més vibrants d’Europa, amb un valor exportador de 150.000 i 22.000 milions d’euros respectivament.
  • Maquinària i béns d'equip a Irlanda. Amb un sector manufacturer que representa prop d'un 30% del PIB, Irlanda és una economia activa en diferents àmbits de la manufactura, com el farmacèutic o l'electrònic fins a la producció d’aliments, embalatge o construcció. Les traves que suposa el Brèxit per les importacions del seu principal soci comercial, el Regne Unit, poden suposar una oportunitat per la cerca de nous proveïdors.
  • Projecte Irlanda 2040. El projecte Irlanda 2040 és un paquet de mesures destinat a actualitzar les infraestructures del país tenint en compte un augment de la població del 20%, fins a 6 milions d'habitants. El transport, l'habitatge i l'aigua seran grans protagonistes de les inversions que es preveuen en els propers anys, sense descartar altres plans en l'educació o l’àmbit sanitari. Es preveu que la inversió fins al 2040 siguide prop de 116.000milions d’euros.

Consulta totes les dades sobre Irlanda i les millors oportunitats que ofereix a la Nota Econòmica Irlanda (document .PDF).

Tens dubtes sobre el Brexit? A través de la Oficina tècnica de barreres a la internacionalització pots resoldre totes les preguntes que tinguis sobre la nova realitat del Regne Unit i que afectin a la teva empresa. Consulta’ns!