ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a l'Aràbia Saudita

Informes país

Els productes catalans que més es venen a l’Aràbia Saudita són les peces de vestir, naps farratgers i la maquinària. El 2021, les exportacions catalanes a aquest país s'han incrementat un 19,7% en comparació amb l'any anterior.

Oportunitats de negoci a l'Aràbia Saudita

Oportunitats de negoci a l'Aràbia Saudita

L'energia, les infraestructures i la construcció, i l'educació i la formació i els serveis editorials són els principals sectors per volum de negoci a l'Aràbia Saudita. Pel que fa al creixement, els sectors amb millors perspectives són la cultura, la química i els plàstics; l'energia i les TIC i la digitalització de la indústria.

Cal mencionar que el país importa principalment de la Xina, els Estats Units i els Emirats Àrabs mentre que Alemanya és el primer país exportador europeu.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix l'Aràbia Saudita:

  • Als saudites els agrada el menjar gurmet. Diversos restaurants de luxe de fama mundial han posat a prova el mercat obrint les seves primeres sucursals emergents a l'Aràbia Saudita, sobretot a les ciutats més grans, Jiddah i Riad. La indústria dels aliments i les begudes (F&B) de l'Aràbia Saudita és la més gran de l'Orient Mitjà, valorada en 45.000 milions de dòlars.
  • Focus d'atenció en el Programa de Transformació del Sector Sanitari. El programa pretén reestructurar el sector sanitari del Regne perquè esdevingui un sistema integral, eficaç i integrat que es basi en la salut de l'individu i de la societat (incloent-hi els ciutadans, els residents i els visitants).
  • Vacances d'estiu i d'hivern al desert. El desenvolupament del turisme és un important motor de creixement per al futur de l'Aràbia Saudita. És un dels pilars clau en el cor del pla SaudiVision2030 per a ajudar a diversificar l'economia i reduir la dependència del petroli.

Consulta totes les dades sobre l'Aràbia Saudita i les millors oportunitats de negoci que ofereix a la Nota Econòmica Aràbia Saudita 2022 (document .PDF).