ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Malàisia

Informes país

Les exportacions catalanes a Malàisia han augmentat un 38,6% el 2021. Hi destaquen els productes farmacèutics, els plàstics i el coure que hi arriben, sobretot, a través de les més de 400 empreses catalanes que exporten al país de manera regular.

Oportunitats de negoci a Malàisia

Oportunitats de negoci a Malàisia

A Malàisia els principals sectors per volum de negoci el 2021 han estat l’electrònica i material elèctric, l’alimentació, l’energia i les infraestructures i la construcció. Per creixement de volum de negoci pels propers anys destaquen la salut animal, l'audiovisual i l'educació i els serveis editorials.

La Xina, Singapur, Taiwan, els Estats Units i el Japó són els principals proveïdors de Malàisia que importa principalment electrònica i material elèctric, química i plàstics i energia.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Malàisia:

  • Malàisia marca tendència en alimentació halal a la regió i al món. Malàisia és un reconegut centre halal a nivell mundial. Tenir presència al mercat no només raporta els beneficis immediats de les ventes al país si no que obre portes a d'altres mercats halal. El 2000 va emetre els estàndards halal, de manera que és el primer país al món en documentar i sistematitzar el sistema de certificació i assegurança. En aquest context, estar certificat i vendre al mercat de Malàisia facilita obrir portes a molts altres mercats islàmics.
  • Malàisia afronta el repte de la modernització del seu sector automobilístic. Des de la producció del primer Proton el 1983, la de l'automòbil és una de les principals industries nacionals. El pla del sector o National Automotive Policy 2020-2030 posa l'èmfasi a millorar les capacitats del sector a través del desenvolupament de nous àmbits: el Next Generation Vehicle o NxGV (vehicles elèctrics i vehicles autònoms), la mobilitat com a servei (MaaS) i la revolució industrial 4.0.
  • Malàisia dona impuls a les energies renovables. El Malaysia Renewable Energy Roadmap té per objectiu augmentar les energies renovables en el conjunt de capacitat instal·lada, del 31% el 2025 al 40% el 2035. El 2021 van ser d'un 20%. La capacitat hidroelèctrica és la principal font renovable, i es reforçarà amb el projecte hidroelèctric de Baleh (1.285 MW), previst per al 2026.

Consulta totes les dades sobre Malàisia i les millors oportunitats de negoci que ofereix a la Nota Econòmica Malàisia (document .PDF).