ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Nigèria

Informes país

Les exportacions catalanes a Nigèria van augmentar prop d'un 40% el 2021 i es concentren sobretot en els combustibles, els plàstics i els vaixells. En total, són més de 150 empreses catalanes les que exporten de manera regular a aquest país africà.

Oportunitats de negoci a Nigèria

Oportunitats de negoci a Nigèria

A Nigèria els principals sectors per volum de negoci el 2021 han estat l’energia, les infraestructures i la construcció, les TIC i la digitalització de la indústria i l’agricultura. Per creixement de volum de negoci destaquen l'automoció, l'educació i els serveis editorials i l'alimentació.

La Xina, els Països Baixos i l'Índia són els principals proveïdors de Nigèria que importa principalment energia, logística de mercaderies i química i plàstics.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Nigèria:

  • Tecnologia mèdica i de la salut a Nigèria. La crisi sanitària de la COVID-19 ha impulsat una demanda creixent per part del sector sanitari i de salut, sobretot en l'àmbit de les tecnologies i els equipaments sanitaris. Nigèria busca solucions diferencials en equipaments de salut, higiene i de laboratori. El segment de tecnologia de la salut i les seves innovacions poden trobar cabuda en el mercat. És necessari comptar amb un soci local potent i de confiança.
  • Automatització, eines, electrònica i tecnologia industrial. El desenvolupament industrial de Nigèria no és nou i, així com tradicionalment la indústria nigeriana se sol centrar en productes assequibles per al mercat local, el país busca modernitzar les seves cadenes productives i incorporar tecnologies d'automatització i robotització industrial. És un mercat molt competitiu, però tecnologies nínxol hi poden tenir cabuda sempre que responguin a una necessitat dels clients industrials en l'àmbit local.
  • La tecnologia agrícola a l'alça. El sector agrícola a Nigèria és un sector molt estratègic, atès que el país està intentant convertir-se en autosuficient en productes agroalimentaris i ha anat introduint creixents restriccions per a les importacions de carn i altres aliments. El sector agrícola ha mostrat taxes de creixement rècord durant el primer trimestre de 2022, d'un 3,1%.

Consulta totes les dades sobre Nigèria i les millors oportunitats de negoci que ofereix a la Nota Econòmica Nigèria (document .PDF).