ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Romania

Informes país

Les exportacions catalanes a Romania es concentren sobretot en la carn de porc, aparells i material elèctric i vehicles, unes vendes que el 2021 van augmentar un 17,4%. Tot plegat a través de les més de 1.140 empreses que hi exporten de manera regular.

Oportunitats de negoci a Romania

Oportunitats de negoci a Romania

Les infraestructures i la construcció, la logística de mercaderies, l’automoció i l’energia són els principals sectors per volum de negoci a Romania. Pel que fa al creixement futur destaquen els sectors de la salut animal, els serveis de mobilitat, la salut i els serveis sanitaris i els vídeojocs.

En importacions, els principals proveïdors de Romania són la Alemanya, Itàlia, Hongria i Polònia, que hi venen majoritàriament electrònica i material elèctric, maquinaria i béns d’equip, química i plàstics i TIC.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Romania:

  • Oportunitats de negoci en el sector de subministrament i tractament d'aigües. Romania serà un dels majors receptors de fons de la UE. A més dels 29,2 M€ de fons no reemborsables per al Pla de Recuperació i Desenvolupament, la CE vol aportar 20,5 M€ al pressupost 21-27, sobretot per a renovar la infraestructura mediambiental.
  • Productes farmacèutics sense recepta i equipament mèdic. La necessitat de modernització de la salut pública juntament amb el desenvolupament del sector privat durant els últims anys està propiciant bones oportunitats per a les empreses del sector. Durant els últims anys, l'evolució del mercat sanitari privat en termes del desenvolupament de nous mètodes de diagnòstic ha propiciat importants inversions en nous centres de salut, clíniques o hospitals privats al país. Hi ha una necessitat immediata d'inversions en equipaments moderns i també consumibles.

Consulta totes les dades sobre Romania i les millors oportunitats de negoci internacional que ofereix a la Nota Econòmica Romania (document .PDF)