ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Ucraïna

Informes país

Les peces de vestir, la maquinària i la perfumeria i cosmètica són els principals productes que Catalunya exporta a Ucraïna. Hi arriben a través de 1.250 empreses catalanes que hi exporten.

Oportunitats de negoci a Ucraïna

Oportunitats de negoci a Ucraïna

Els principals sectors per volum de negoci a Ucraïna són l’alimentació, l’agricultura, les infraestructures i la construcció i l’energia, mentre que els sectors amb major creixement de volum de negoci són altres indústries del transport, els serveis de mobilitat i l’energia.

Ucraïna importa principalment energia, química i plàstics, maquinaria i béns d’equip i matèries primeres. Els seus principals proveïdors són la Xina, Alemanya, Rússia i Polònia.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Ucraïna:

  • Les importacions ucraïneses pugen un 13,4%. El 2020 la importació d'Ucraïna de productes alimentaris procedents d'Europa va pujar un 13,4%. Ucraïna va importar de la UE productes alimentaris per valor de 3,5 bilions de dòlars, enfront de l'any anterior (3,1 bilions de dòlars). Catalunya té totes les possibilitats per augmentar la seva quota, perquè en la importació ucraïnesa predominen grups de productes tradicionalment "forts" a Catalunya: fruita i fruita seca (795 M$), peix i marisc (680 M$), begudes alcohòliques i refrescos (587 M$).
  • Maquinària i equipament lidera en l'estructura d'importació. Maquinària i equipament lidera en l'estructura d'importació a Ucraïna superant el 25% de tota la importació. No obstant això, més de la meitat d'aquestes xifres es deu a la importació d'ordinadors i altres equips electrònics tradicionalment portats des del Sud-est Asiàtic. Tot i així, la importació de la maquinària industrial i equipament elèctric puja fins als 5,6 bilions de dòlars i representa l’11% de la importació al país.
  • Productes farma són líders de creixement en les importacions ucraïneses. Productes farma són líders de creixement entre els productes importats a Ucraïna. El seu volum va créixer gairebé un 14% en comparació amb l'any anterior. A principis del 2020 el mercat farmacèutic ucraïnès va esdevenir clau a causa de la situació pandèmica. De tota manera, hem de tenir en compte que el mercat farma a Ucraïna és 5 vegades menor que el polonès i 2 vegades menor que el bielorús.

Consulta totes les dades sobre Ucraïna i les millors oportunitats de negoci internacional que ofereix a la Nota Econòmica Ucraïna (document .PDF).