ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Panamà i els avantatges de ser un ‘hub’ logístic

Idees d'experts   Antoni Pujol, director de l'Oficina Exterior de Catalunya a Panamà

La seva ubicació estratègica a l’Amèrica Central i el potencial del seu Canal impulsen l’economia de Panamà, on les empreses catalanes també hi poden trobar bones oportunitats en els serveis auxiliars a la construcció.

Els avantatges que ofereix el mercat de Panamà se centren en la seva condició de plataforma o hub logístic, que permet accedir de forma àgil a tota la regió i ser un punt de reexportació. Antoni Pujol, director de l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Panamà, repassa les característiques i principals oportunitats d’aquest mercat.

Més enllà de la logística, Panamà també pot ser un bon destí per a les empreses catalanes auxiliars a la construcció, ja sigui en infraestructures hoteleres, sanitàries o residencials. Alhora, altres economies de la regió, com Guatemala o Costa Rica, requereixen noves tecnologies per al sector primari.

Tot plegat en un mercat especialment atractiu per les seves condicions avantatjoses a l’hora d’establir-s’hi i operar-hi. Les empreses catalanes interessades en els mercats de l’Amèrica Central poden gaudir del suport de l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Panamà.