• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Angola

Informes país

Angola és el major productor sub-saharià de petroli, una indústria sobre la qual aquest país ha basat el seu creixement i desenvolupament els darrers anys. Tot i que la relació comercial amb Catalunya encara és discreta, cada cop més empreses del nostre país troben a Angola bones oportunitats de negoci, especialment en els camps de l’energia i els recursos i l'agricultura.
Oportunitats de negoci a Angola

Angola concentra la majoria de les seves importacions de la Xina (16,9%) i manté un fort vincle amb Portugal, país que és el seu segon proveïdor. Amb Catalunya, els vincles s’han fet més estrets el 2017, any on les exportacions catalanes han crescut un 45,7%. Principalment, les empreses catalanes hi venen maquinària (59,7%), paper i cartró (9,9%) i matèries plàstiques (6,9%).

Les empreses catalanes tenen dos camps especialment interessants per abordar en el mercat d’Angola: l'energia i els recursos, i l'agricultura.

  1. Energia i recursos: El país cerca poder invertir 16.000 milions de dòlars en la millora del sector de l’energia, incloses les energies renovables. Hi ha oportunitats per a les empreses catalanes en la cadena de subministrament de petroli i gas, infraestructura de generació d’energia principalment basada en recursos hídrics i gas natural, tecnologies d’energies renovables i implementació de sistemes de mesura i control de l’energia.
  2. Agricultura: Angola té quasi la meitat de la superfície conreada. El potencial del sector és molt gran donat que en l’actualitat la majoria de béns s’estan important. El Govern d’Angola veu el sector agrícola com una de les primeres prioritats. Les oportunitats que poden tenir les empreses catalanes en aquest sector estan relacionades amb els segments dels subministraments d’equips fertilitzants, la formació i l’educació, o l’elaboració i la fabricació d’aliments, entre d'altres.

Descarrega't el material