• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a l'Aràbia Saudí

Informes país

Els productes catalans que més es venen a l’Aràbia Saudí són les peces de vestir, els cereals i la maquinària. Tot i ser discretes, les exportacions catalanes representen el 21,7% de les vendes de l'Estat espanyol a l'Aràbia Saudí.
Oportunitats de negoci a l'Aràbia Saudí

L'alimentació i els productes gurmet i el turisme són els principals sectors per volum de negoci a l'Aràbia Saudí. Per a les empreses catalanes, existeixen oportunitats de negoci en la salut i l'educació:

  1. Salut i equipaments mèdics: L’Aràbia Saudí ha posat en marxa un pla ambiciós pel 2030 que busca diversificar l'economia, atesa la baixada de preus del petroli. El turisme, el transport, l'energia renovable i el sector sanitari són prioritaris dins el programa ‘Aràbia Visió 2030’. S’estima que el programa de desenvolupament sanitari generarà una inversió a gran escala en infraestructures, força de treball i desenvolupament de sistemes.
  2. Educació, formació i serveis editorials: El país està invertint fortament en el sector de l'educació pública, especialment en l'ensenyament superior i la formació professional. L’Aràbia Saudí representa la indústria educativa més important de la regió. El 25% del pressupost del govern de 2015 estava assignat al sector educatiu. En els darrers cinc anys el nombre de col·legis de formació professional s’ha duplicat i en els darrers deu anys ho han fet les universitats.