• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Bulgària

Informes país

Les relacions comercials amb Bulgària segueixen una tendència positiva. Les exportacions catalanes al país han augmentat de forma contínua i important els últims anys, arribant als 229,6 milions d'euros el 2017. Catalunya hi exporta principalment carn de porc (25,8%), vehicles (10%) i plàstics (9,9%).

Bulgària presenta oportunitats de negoci per a les empreses catalanes en dos sectors destacats:

1. Wellness & Beauty: Es tracta d’un país amb una llarga tradició en balneologia i turisme Spa. Té bones condicions geogràfiques, climàtiques i mediambientals per al sector del wellness. Bulgària ocupa el segon lloc a Europa després d'Islàndia en el nombre de fonts termals, amb 600, i proporciona tot tipus d'aigua mineral que existeix a la natura. Hi ha oportunitats per a les empreses catalanes amb productes i serveis hotelers i en l’àmbit de la salut i de la rehabilitació, enfocats a centres i hotels relacionats amb el benestar.

2. Automoció i moto: Els productors de components de Bulgària són importants en la producció de components d'alta precisió i resistència per a diversos clients europeus. Les empreses búlgares fabriquen components per al sector de l’automoció, entre d’altres, capçals de motor, sistemes de seients per a vehicles de transport, motors hidràulics i orbitals, bombes hidràuliques i de buit, o rodaments. Aquests components són per a empreses com Audi, Mercedes, BMW, Volkswagen o Ford, i també per a la producció d’automòbils xinesos. Existeixen oportunitats per a empreses catalanes que puguin aportar millores de productivitat, enginyeria i innovació en la producció.

Descarrega't el material