• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Nota Econòmica Kazakhstan

Informes país

Al Kazakhstan les exportacions catalanes més habituals són les peces de vestir, la maquinària i els productes farmacèutics. Ara bé, les oportunitats de negoci s’estenen a d’altres camps com l’alimentació o la química.
Nota Econòmica Kazakhstan

La variada producció d’aliments i una atractiva indústria química ofereixen a les empreses catalanes diverses oportunitats de negoci al Kazakhstan:

  1. Alimentació. El país disposa de més de 20 milions d’hectaàrees destinades als cultius agrícoles i el seu consum creix a bon ritme. Tot i així, només el 25% dels productes agrícoles cultivats són processats posteriorment, atès que la majoria s’importen d’altres països.
  2. Química i plàstics. El gran nombre de recursos naturals i matèries primeres disponibles al Kazakhstan el fan un país atractiu per a la inversió en la indústria química. Alhora, la gran demanda de productes petroquímics en països del seu entorn com Rússia, la Xina o Turquia també contribueix a fer d’aquest país un emplaçament interessant per al sector.
  3. Maquinària, metal·lúrgia i béns d’equip. Amb una producció local modesta, la majoria de maquinària i equips agrícoles al Kazakhstan prové de la importació. Tant el govern com les entitats privades del país busquen socis internacionals que els permetin augmentar la producció nacional i establir noves instal·lacions de fabricació i muntatge.