• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Malàisia

Informes país

La logística, el moble i hàbitat i el tèxtil ofereixen les millors oportunitats de negoci per a les empreses catalanes a Malàisia.
Oportunitats de negoci a Malàisia

Els plàstics i manufactures, la maquinària i la perfumeria i cosmètica són els productes catalans més exportats cap al país de l'Àsia Sud-oriental amb capital a Kuala Lumpur.

Les empreses catalanes tenen molt per aportar al mercat de Malàisia. El seu coneixement i experiència és ben valorat especialment en tres sectors, que s’erigeixen com els que generen les oportunitats de negoci més interessants:

1. Logística, comerç electrònic i distribució: La indústria d’electrònica i electricitat a Malàisia, especialment pel que fa als semiconductors, disposa d’un ecosistema potent amb enllaços entre la indústria i els centres de coneixement. Destaquen, entre d’altres, els productes destinats als sectors de les telecomunicacions i els dispositius mèdics, així com els sistemes electrònics mòbils, com ara Internet of Things (IoT), la realitat virtual, l’electrònica automotriu i la informàtica personal.

2. Moble i hàbitat: El sector del moble i hàbitat està molt desenvolupat a Malàisia. Continua creixent a través de la innovació i és un referent a escala mundial. El sector s'ha caracteritzat sempre per l’ús de la fusta com a material principal, tot i que actualment hi ha un gir cap a la recerca de nous materials i nous processos. El Govern de Malàisia està compromès a potenciar el sector en col·laboració amb el sector privat, per així assegurar un creixement continuat i sostenible.

3. Tèxtil i moda: La indústria tèxtil de Malàisia és bastant madura, amb un ecosistema molt complet, amb barreres d'entrada baixes i un entorn altament competitiu. A més, inclou tant empreses de la part superior de la cadena de valor com la producció de fibra natural i sintètica, teixits i teixits no teixits, així com blanqueig, tintura, acabat i impressió; com també de la part inferior de la cadena de valor com la fabricació de fibres sintètiques, roba de vestir, productes tèxtils per a la llar i industrials i accessoris tèxtils.