• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Pakistan

Informes país

Catalunya exporta principalment a Pakistan maquinària (25,7%), plàstics (11,1%) i productes químics orgànics (8,2%) el 2017. Representen el 33,9% de totes les exportacions de l'Estat espanyol a Pakistan.
Oportunitats de negoci a Pakistan

Els principals sectors amb més bones perspectives al Pakistan són els següents:

1. Energia i recursos: Els organismes internacionals identifiquen el problema energètic que viu Pakistan des de 2006 com el principal impediment per al desenvolupament del país. Pakistan té un potencial energètic molt alt amb diversos recursos per explotar: vent, energia solar, hidroelectricitat, energia geotèrmica, biomassa o carbó. La gestió i explotació ineficient d’aquests recursos provoca una gran barrera per al país. Nombroses empreses hi estan començant a construir parcs eòlics, amb la previsió que se’n construeixin més en un futur.

2. Infraestructures i construccions: El Govern de Pakistan identifica la construcci  d'infraestructures com un dels elements claus de desenvolupament econòmic i social del país. La indústria de la construcció suposa el 80% del Pressupost Nacional per al Desenvolupament. Amb l'objectiu de millorar les seves infraestructures, Pakistan fomenta joint ventures publicoprivades (PPP), aconseguint així bones línies de finançament.