ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Àustria

Informes país

La República d'Àustria és un estat de dimensions petites que limita amb vuit països. Un d'ells és Alemanya, el seu principal client i proveïdor. Els principals sectors per volum de negoci a Àustria són les infraestructures i construcció, energia, automoció i la transformació de metall i altres materials.

Oportunitats de negoci a Àustria

Les exportacions catalanes a Àustria, s'han mantingut malgrat la crisi de la Covid-19. Els principals sectors que concentren el gruix de les vendes de Catalunya a Àustria són els vehicles, els productes químics i els productes farmacèutics.  

Pel que fa a importacions, Àustria importa principalment de països europeus. Alemanya, Itàlia, la República Txeca i Suïssa són alguns dels seus proveïdors principals. Fora del continent europeu, destaca la Xina, que és el segon proveïdor després d'Alemanya. 

 

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Àustria: 

  • Sector salut i salut digital. La pandèmia actual ha accelerat la cerca de solucions mèdiques per tenir cura dels pacients als hospitals i per assistir a pacients a distància de manera que s'estalviïn desplaçaments i s'eviti la transmissió del virus. La indústria porta un retard en inversions en infraestructures sanitàries: cal avançar en la construcció d'hospitals, la modernització i l'ampliació de cures intensives. La digitalització dels sistemes mèdics també es torna rellevant, així com el desenvolupament de la telemedicina. A més, urgeix desenvolupar solucions eficients per a l'atenció a la gent gran.

  • Oferta de nous productes i serveis en línia. A Àustria, el comerç electrònic presenta un notable endarreriment en comparació amb la majoria dels països del seu entorn. Existeix potencial per desenvolupar programari i eines de venda en línia per avançar en la digitalització de diversos sectors com l'alimentació, sobretot orgànica, productes per a la llar, vins. També a la creació de programari i pàgines web.

Consulta totes les dades sobre Àustria i les millors oportunitats que ofereix a la Nota Econòmica Àustria (document pdf)