ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Camerun

Informes país

Les exportacions catalanes al Camerun acumulen diversos anys a l’alça traduïdes principalment en ciment, aparells i material elèctric, i combustibles. Tot i així, el país africà presenta altres oportunitats de negoci interessants en camps com el els productes químics, la tecnologia industrial, els vins i caves.

Nota Econòmica Camerun

Nota Econòmica Camerun

Els tres grans àmbits on les empreses catalanes poden trobar oportunitats de negoci al Camerun són els següents:

  1. Productes químics al Camerun. El Camerun el 2021 va importar productes químics diversos per un valor de més de 161 milions de USD. La fabricació local és molt reduïda. El Camerun importa productes químics per a múltiples aplicacions: la indústria agroalimentària, de la pintura, els detergents, el plàstic o els materials de construcció. Hi ha també una demanda important de productes químics per al tractament d'aigües. És recomanable identificar un importador de confiança que pugui treballar amb el sector privat i amb el sector públic en el cas de productes químics per a aigua.
  2. Tecnologia industrial al Camerun. El Camerun és la porta d'entrada a l'Àfrica Central i té la base industrial més desenvolupada de la regió. Les indústries més importants són: l'agroalimentària, la cosmètica i farmacèutica, la plàstica i la dels materials de construcció. El Camerun importa la gran majoria dels seus béns d'equips: maquinària de processament i de packaging, però també enginyeria i consultoria per acompanyar el seu creixement industrial. Molts dels productes fabricats al Camerun s'exporten als països veïns, de manera que el país es posiciona com la base industrial de la regió CEMAC.
  3. Vins i caves. El Camerun és un actor clau a la zona de l'Àfrica de l'oest i central en la importació de vins i caves. Es recomana identificar un importador local. Els vins francesos i espanyols ja hi tenen un cert reconeixement. Espanya va ser el segon exportador de vins i caves al Camerun el 2021, i representa una quota de mercat del 14%. França continua posicionant-se com el primer país proveïdor amb el 71% de les importacions. El total de les importacions de vins i caves l'any 2021 va representar més de 37 milions de USD.

Descarrega't el material