• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Àustria

Informes país

La República d'Àustria és un estat de dimensions petites que limita amb vuit països. Un d'ells és Alemanya, el seu principal client i proveïdor. Les empreses catalanes poden trobar a Àustria oportunitats de negoci en sectors com ara la salut i els equipaments mèdics i l'automoció.
Oportunitats de negoci a Àustria

Pel que fa a les xifres d'exportacions catalanes a Àustria, el seu volum ha seguit una tendència creixent els darrers anys. Al 2017 van augmentar un 10,2% fins als 790,6 milions d'euros (la xifra més alta de la sèrie històrica) gràcies, en bona part, als vehicles, els productes químics i farmacèutics.

Per a les empreses catalanes s'han detectat dos sectors que ofereixen grans oportunitats:

1. Salut i equipaments mèdics: Un total de 487 empreses a Àustria realitzen projectes en diferents àrees de recerca, amb especial atenció a la tecnologia mèdica electromecànica i al desenvolupament de programari. Grans empreses del sector realitzen inversions de milions d’euros en les instal·lacions de Recerca i Desenvolupament que tenen al país. Es tracta d’un bon mercat per a les empreses catalanes per trobar socis tecnològics per dur a terme projectes de recerca conjunts.

2. Automoció i moto: El sector de la fabricació d’automòbils, la indústria proveïdora de components inclosa, es troba entre els tres primers sectors industrials d’Àustria. Els principals focus de la indústria de la mobilitat en aquest país se centren en la conducció autònoma, les bateries d’alt rendiment més eficaces i lleugeres i la promoció de l’ús de la intel·ligència artificial.