• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Ghana

Informes país

Amb un creixement econòmic del 8,4% el 2017, Ghana és un país que presenta unes condicions de mercat atractives per a l’empresa catalana. Especialment ofereix oportunitats de negoci, entre d’altres, en els sectors de l'alimentació, la indústria farmacèutica, l’economia circular o la química i els plàstics.

Les exportacions catalanes continuen creixent, arribant als 36,4 milions d'euros l'any 2017 amb productes com matèries plàstiques (13,7 %), maquinària (11,3 %) i ciment (8,1 %).

Oportunitats de negoci a Ghana

Oportunitats per a empreses catalanes a Ghana

 

Alimentació i productes gurmet

Gràcies a l'increment recent de la classe mitjana i del seu poder adquisitiu, ha augmentat de forma important la demanda de productes de consum i d'alimentació de més qualitat. La indústria alimentària local encara és incipient i no pot absorbir aquesta nova demanda, i, de fet, actualment més del 70% dels productes s'importen de l'estranger.

Altres indústries del transport

Ghana va crear el 2017 un ministeri específic per desenvolupar la xarxa de ferrocarril i s'estan publicant sol·licituds d'expressió d’interès per BOT (Build, Operate and Transfer) per desenvolupar els corredors ferroviaris en tot el país. Generarà oportunitats a mig termini per empreses especialitzades en tecnologies, equipament i enginyeria relacionades amb el sector ferrocarril.

Economia circular

Els reptes d’accés a l’electricitat assequible i de gestió de residus desperten un gran interès per part de Ghana en les tecnologies de waste to energy i simbiosi industrial. La transformació del sector industrial ghanès en un model d’economia circular és un àmbit d'oportunitat per proposar innovacions catalanes. Cal remarcar la necessitat de tractaments d'aigües residuals tant industrials com urbanes.

Energia i recursos

El desenvolupament del sector petroli i gas upstream i downstream, així com la demanda creixent d'energia tradicional i alternativa obre la porta a oportunitats i necessitats de know-how i tecnologia en el sector energia. Les empreses clients són sovint empreses internacionals amb alta exigència tecnològica. 

Indústria farmacèutica

L'Àfrica occidental importa entre el 60% i el 80% del seus medicaments. És un sector estratègic per aquests mercats que volen intentar estimular la producció local i les col·laboracions amb empreses estrangeres per millorar la seva tecnologia. Els països més avançats de la zona en producció farmacèutica són Nigèria i Ghana.

Maquinària i béns d’equip

El programa d'intercanvi de know-how industrial entre Catalunya i Ghana desenvolupat juntament amb l’Association of Ghana Industries presenta oportunitats per a les empreses catalanes especialitzades en tecnologies industrials. En el marc de l'agenda per a la transformació industrial de Ghana, el Govern ghanès té una prioritat clara: crear llocs de treball via el creixement de la indústria del país a través del programa “One District One Factory”, creat el 2017.

Química i plàstics

La gran majoria dels productes químics a l'Àfrica occidental s’importen, a causa de la baixa producció local que es limita a detergents, productes cosmètics, pintura i fertilitzants de nivell bàsic. En concret, es detecten com a oportunitats els productes següents: fertilitzants, pesticides, productes químics per al tractament d’aigua, química industrial i química per a la construcció.

Presentacions