ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Ghana

Àfrica per a principiants

Ghana

Oportunitats de negoci a Ghana i a l'Àfrica subsahariana

Paper, cartró i packaging

Ghana

Paper, cartró i packaging


Solucions de 'packaging' i traçabilitat a Ghana

Les empreses busquen solucions per tal de millorar l'accés al mercat intern i d'exportació per la seva producció de productes alimentaris transformats, cosmètics i altres productes industrials. El packaging està en el punt de mira de les indústries ghaneses per oferir productes més atractius, més sostenibles i adaptats a les normatives dels països europeus per poder exportar. Busquen solucions per packaging acabat i tecnologies per packaging. El Govern de Ghana mitjançant els programes One District One Factory i el programa de revitalització post-COVID-19 Ghana Cares prioritzen el creixement industrial, en particular de la indústria agroalimentària.

Amagar més opcions de Solucions de 'packaging' i traçabilitat a Ghana
Automoció, moto i mobilitat lleugera

Ghana

Automoció, moto i mobilitat lleugera


Ghana impulsa les infraestructures urbanes i la mobilitat intel·ligent

Ghana busca millorar les seves infraestructures urbanes i les connexions intraurbanes i interurbanes de transport i de mobilitat.

Desplegar més opcions de Ghana impulsa les infraestructures urbanes i la mobilitat intel·ligent

El Banc Mundial està impulsant 5 grans projectes de desenvolupament en l'àmbit de la mobilitat i connexions intraurbanes i interurbanes: Ghana Secondary cities support program, Transport sector improvement project, Ghana Sustainable cities project, Kumasi Urban Mobility and Accessibility Project. Crear una demanda per a solucions d'enginyeria, consultoria, solucions d'smart cities, mobilitat intel·ligent i transport. L'estratègia d'entrada per les empreses catalanes consisteix a buscar socis locals per presentar-se a licitacions conjuntes i/o posicionar-se com a proveïdors davant dels grans consorcis guanyadors de les obres i dels projectes d'infraestructures.

Amagar més opcions de Ghana impulsa les infraestructures urbanes i la mobilitat intel·ligent
Química i plàstics

Ghana

Química i plàstics


Creixement de la demanda de productes químics a Ghana

La gran majoria dels productes químics a l'Àfrica Occidental s’importa a causa de la baixa producció local, que es limita, a nivell bàsic, a detergents, productes cosmètics, pintura i fertilitzants.

Desplegar més opcions de Creixement de la demanda de productes químics a Ghana

Ghana va importar productes químics varis el 2022 per un valor de més de 366 milions d'USD, un creixement del 4 % respecte l'any anterior. És un país sensible al preu però que també importa productes des d'Europa i Estats Units. Espanya és el cinquè proveïdor amb un creixement del valor de les importacions del 31 % entre 2021 i 2022. Es detecten com a oportunitats els productes següents: fertilitzants, pesticides, productes químics per al tractament d’aigua, química industrial i química per a la construcció. També hi ha demanda de productes químics per a la mineria i per a la indústria alimentària i de la cosmètica. Per exemple, Catalunya el 2022 va exportar més de 3 milions d'euros en preparacions per a la cosmètica i la perfumeria.

Amagar més opcions de Creixement de la demanda de productes químics a Ghana
Salut i serveis sanitaris

Ghana

Salut i serveis sanitaris


Ghana: un país en transformació que busca equipaments i tecnologia mèdica

Amb el programa Agenda 111, Ghana impulsa la construcció de nous hospitals i reforma el seu sector sanitari. El sector depèn en major part de les importacions.

Desplegar més opcions de Ghana: un país en transformació que busca equipaments i tecnologia mèdica

El país també es beneficia del suport dels organismes multilaterals com, per exemple, el Banc Mundial per millorar les infraestructures sanitàries. La xarxa d'hospitals privats està creixent en paral.lel i ha rebut suport d'actors com IFC (Nyaho Clinic per exemple) o de fons d'inversió internacionals (Lucca Health i Euracare, per exemple). La posada en marxa de la University of Ghana Medical Centre i del Bank Hospital posicionen a Ghana com a hub regional en atenció sanitària. La via d'entrada seria mitjançant un partner local especialitzat en equipaments sanitaris i de laboratoris. Les importacions des d'Europa se centren en tecnologies mèdiques, equips de diagnòstics i consumibles sanitaris d'alt valor afegit per al sector privat.

Amagar més opcions de Ghana: un país en transformació que busca equipaments i tecnologia mèdica

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Ghana: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial