• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Itàlia

Informes país

El mercat italià és un bon receptor dels productes catalans. Pel que fa a les oportunitats de negoci, destaca en els sectors de la indústria farmacèutica, la maquinària i els béns d’equip i el tèxtil i la moda, entre d'altres.

En aquest sentit, Catalunya exporta principalment a Itàlia productes com vehicles (15,3% del total), plàstics i manufactures (9,6%) i altres productes químics (6,5%). Les exportacions catalanes sumen 6.326,5 milions d'euros el 2017, un 6,7% més que l’any anterior i la xifra més alta de la sèrie històrica.

Oportunitats de negoci a Itàlia

Oportunitats per a empreses catalanes a Itàlia

 

Indústria farmacèutica

El canal farmàcia ofereix moltes oportunitats a Itàlia per als medicaments ètics, productes OTC, dispositius mèdics, productes cosmètics i complements alimentaris (dels quals Itàlia n'és el mercat líder europeu). La distribució en el canal farmàcia a Itàlia reflecteix en gran part l'estructura de la distribució espanyola. El mercat és receptiu per a noves empreses que ofereixen productes diferenciats (que tenen un valor afegit) respecte a l'oferta corrent o bé per a aquelles que proposin serveis de contract manufacturing o enfocats a la marca blanca.

Maquinària i béns d’equip

Itàlia és el segon país més industrialitzat d'Europa, amb un nivell de manufactura avançada molt procliu a la cooperació intersectorial i internacional. La indústria italiana es caracteritza per la seva alta tecnologia i per la seva capacitat de crear solucions aplicades a una gran diversitat de sectors. Un dels punts forts és el seu grau de participació en projectes finançats per programes de la Unió Europea per a la recerca i el desenvolupament tecnològic (Horizon 2020), que poden ser interessants per a empreses i institucions catalanes.

Moble i hàbitat

Itàlia és un dels líders en la producció mundial de mobles i disseny; a més de tenir un mercat interior molt potent, és la referència i l’aparador del sector per a tot el món. El perfil del consumidor italià està marcat per un alt nivell d'exigència en qualitat i innovació. En els últims anys (2016 i 2017) s'ha observat un augment de la demanda interna i es preveu també un increment de les importacions.

Tèxtil i moda

Els productes tèxtils italians són famosos a tot el món per la seva gran qualitat i el seu disseny. Després de dos anys en descens, el 2018 la indústria tèxtil italiana està tornant a créixer. La incorporació de maquinària, tècniques i processos innovadors a la indústria tèxtil propicien poder treballar i produir peces de teixits i teles diferents, en una quantitat que facilita que sempre hi hagi roba nova al mercat.

Presentacions