• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci als Emirats Àrabs Units

Informes país

Els Emirats Àrabs Units, amb Abu Dhabi i Dubai com a principals nínxols de mercat, presenten grans oportunitats de negoci per les empreses catalanes en sectors com l'alimentació, les energies renovables, les smart cities o el turisme i l’oci.

Les exportacions catalanes el 2018 es van situar en els 555,4 milions d'euros, essent els principals productes comercialitzats els naps farratgers (13,9% del total), els aparells i material elèctric (12,6%) i perfumeria i cosmètica (10,2%).

Oportunitats de negoci als Emirats Àrabs Units

Oportunitats per a empreses catalanes als Emirats Àrabs Units

 

Alimentació i productes gurmet

L'afluència de visitants estrangers, de negocis i oci, està impulsant la demanda d'aliments envasats als Emirats Àrabs Units. L'alta prevalença de malalties cròniques com ara l'obesitat, la diabetis i la hipertensió s'ha traduït en la demanda d'aliments baixos en greix, orgànics i lliures de gluten. 

Energia i recursos

Per satisfer la seva demanda d'electricitat i per incorporar les energies renovables d'una manera rendible i sostenible, l’objectiu del país és atraure 100.000 milions de dòlars d'inversió en projectes d'energies alternatives i sostenibles per a l'any 2020. De fet, és el primer país de la regió que ha establert objectius d'energies renovables tangibles. El projecte 2021 del país il·lustra la necessitat de desenvolupar fonts d'energia sostenibles a llarg termini com a pilar fonamental per al futur.

Smart Cities

Els Emirats Àrabs Units es presenten com un país d’oportunitats per a les empreses catalanes de l'àmbit de les smart cities, ja que Dubai ha creat un programa de transformació a gran escala per esdevenir una de les ciutats més intel·ligents del món. Destaca en aquest àmbit la iniciativa Smart City Dubai, que té com a objectiu fomentar la col·laboració entre els sectors públic i privat. Recentment, Dubai s'ha proposat, també, estar al capdavant en intel·ligència artificial.

Turisme, cultura i oci

Els Emirats Àrabs Units tenen un ric patrimoni cultural, diversitat natural i infraestructura desenvolupada per continuar sent un fort competidor en el mapa turístic mundial. Abu Dhabi s’orienta cap al turisme cultural, ja que en aquest lloc s'estan situant la majoria de museus internacionals. Per la seva banda, Dubai té com a principal objectiu atraure 20 milions de visitants amb l’Expo 2020.