• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci als Països Baixos

Informes país

L’economia dels Països Baixos ha crescut un 3,1% l’any 2017. El país ofereix oportunitats de negoci en els sectors de l’agricultura, l’economia circular, la indústria 4.0 i la impressió 3D.

Les exportacions catalanes a Països Baixos assoleixen els 2.246,4 milions d’euros el 2017, un 16,9% més que l’any anterior i la xifra més alta de la sèrie històrica.

Catalunya exporta principalment a Països Baixos vehicles (22,8%), combustibles (13,8%) i plàstics i manufactures (7,4%) el 2017.

Nota Econòmica Països Baixos

Oportunitats per a empreses catalanes als Països Baixos

 

Agricultura

Els Països Baixos son un dels líders mundials de la indústria agrària: és el segon major exportador de productes agrícoles per darrera dels Estats Units, gràcies a la seva innovadora tecnologia. Els productes més destacats de l’economia neerlandesa inclouen els midons, les patates per llavor i els productes làctics. A més, el país té un gran potencial en els aliments saludables i ocupa la segona posició respecte a la inversió en R+D en el sector agroalimentari d’Europa.

Economia circular

Els Països Baixos és un país pioner en la incorporació de manera transversal del concepte d'economia circular en les polítiques públiques. El Govern neerlandès aposta per una estratègia a llarg termini en aquest àmbit (fins al 2050). Mentrestant, s'estan multiplicant les iniciatives per reutilitzar els residus, produir de manera més sostenible productes de consum i reduir el consum d'energies fòssils.

Indústria 4.0 i impressió 3D

Com que es tracta d’una economia molt dinàmica, la digitalització de la indústria neerlandesa amb la incorporació de tecnologies vinculades a la indústria 4.0 va a un ritme important. A través d'incubadores, els pols de recerca de referència mundial i la intensa col·laboració publicoprivada, la digitalització de la indústria neerlandesa està força avançada en comparació amb la resta de països europeus. La presència de startups de tot el món permet una col·laboració fluïda i potent amb les empreses tecnològiques catalanes.

Presentacions