• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci als Països Baixos

Informes país

L’economia dels Països Baixos ha crescut un 2,6% l’any 2018. El país ofereix oportunitats de negoci en els sectors de l'alimentació, l'automoció, la indústria 4.0 o l'economia cirucular, entre d'altres.

Les exportacions catalanes a Països Baixos assoleixen els 2.335,2 milions d’euros el 2018, un 4% més que l’any anterior i la xifra més alta de la sèrie històrica.

Catalunya exporta principalment a Països Baixos vehicles (18,8%), combustibles (15,2%) i plàstics (8,1%) el 2018.

Nota Econòmica Països Baixos

Oportunitats per a empreses catalanes als Països Baixos

 

Alimentació

Els Països Baixos és un dels líders mundials de la indústria agrària, és el segon major exportador de productes agrícoles per darrera dels Estats Units, gràcies a la seva innovadora tecnologia. Els productes més destacats de l’economia neerlandesa inclouen els midons, les patates per llavor i els productes làctics. A més, el país té un gran potencial en els aliments saludables. Els Països Baixos ocupen la 2a posició respecte a la inversió en R+D en el sector agroalimentari d’Europa.

Automoció

Es tracta d’un dels països amb més densitat de població d’Europa, per la qual cosa la mobilitat sempre és un dels reptes principals. Tanmateix, Amsterdam és la segona ciutat europea pel que fa a mobilitat sostenible. El país té més punts de càrrega per a vehicles elèctrics que qualsevol altre país d’Europa. Destaca la col·laboració entre govern, empreses i centres de tecnologia, la triple hèlix.

Economia circular

Països Baixos aposta per diversos àmbits (agri-food, plàstics, indústria manufacturera i béns de consum) vinculats a l'economia circular a través de projectes d'R+D i plans estratègics transversals. En el sector agri-food les empreses catalanes poden obtenir inputs pel que fa a recerca, know-how i R+D, i per establir associacions estratègiques de cara a licitacions.

Indústria 4.0 i impressió 3D

Com que es tracta d’una economia molt dinàmica, la digitalització de la indústria neerlandesa amb la incorporació de tecnologies vinculades a la indústria 4.0 va a un ritme important. A través d'incubadores, els pols de recerca de referència mundial i la intensa col·laboració publicoprivada, la digitalització de la indústria neerlandesa està força avançada en comparació amb la resta de països europeus. La presència de startups de tot el món permet una col·laboració fluïda i potent amb les empreses tecnològiques catalanes.

Logística i comerç electrònic

Els Països Baixos són la porta d’entrada a Europa per a molts béns de consum i empreses internacionals, i els seus centres de distribució es troben en terra holandesa. El sector logístic és un dels 9 sectors principals, definits pel govern neerlandès, als quals es destina la major part de la inversió pública. L’objectiu és mantenir i millorar la posició com a líder a nivell internacional, i posar molt d’èmfasi en la innovació del sector.