ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Costa d'Ivori

El país del cacau posa rumb a la recuperació

Coneix l'oficina d'ACCIÓ que t'ajudarà a fer negoci a la Costa d'Ivori

Oportunitats de negoci a la Costa d'Ivori i a l'Àfrica subsahariana

Química i plàstics

Costa d'Ivori

Química i plàstics


El sector químic a la Costa d'Ivori

La gran majoria dels productes químics a l'Àfrica Occidental s’importen a causa de la baixa producció local, que es limita, a nivell bàsic, a detergents, productes cosmètics, pintura i fertilitzants.

Desplegar més opcions de El sector químic a la Costa d'Ivori

Específicament a la Costa d'Ivori, es detecten com a oportunitats els productes següents: fertilitzants, pesticides, productes químics per al tractament d’aigua, química industrial i química per a la construcció. També hi ha demanda de productes químics per a la mineria i per a la indústria alimentària. Existeixen empreses molt potents en la importació de productes químics, com l'exemple de Chimtec.

Amagar més opcions de El sector químic a la Costa d'Ivori
Maquinària i béns d'equip

Costa d'Ivori

Maquinària i béns d'equip


Maquinària industrial i agrícola a la Costa d'Ivori

La Costa d'Ivori és la primera potència industrial de l'Àfrica occidental francòfona. Té una base industrial molt interessant en productes agroalimentaris, begudes, materials de construcció i cosmètica, etc. És el primer productor mundial de cacau.

Desplegar més opcions de Maquinària industrial i agrícola a la Costa d'Ivori

La Costa d'Ivori importa maquinària i béns d'equip per a la indústria i per al sector agrícola i el de la transformació primària. El país necessita coneixements per a desenvolupar el sector agrícola i per a millorar la cadena de valor en el processament agroalimentari.
El sector agrícola representa el 20 % del PIB. La indústria de la transformació alimentària està creixent molt, amb actors en el sector del processat de carn, les salses, els snacks, les begudes i els condiments.

Amagar més opcions de Maquinària industrial i agrícola a la Costa d'Ivori
Alimentació

Costa d'Ivori

Alimentació


Importació de productes alimentaris a la Costa d'Ivori

El 2021, cinc de les partides més exportades per Catalunya a la Costa d'Ivori eren productes alimentaris: carn, productes làctics, fruita, verdura i cafè.

Desplegar més opcions de Importació de productes alimentaris a la Costa d'Ivori

El posicionament de les empreses catalanes a la Costa d'Ivori se centra en les oportunitats que ofereix la distribució alimentària moderna dirigida a la classe mitjana-alta. El grup Prosuma, que agrupa 10 marques de supermercats incloent Casino i Super U, és un actor molt fort en la distribució. Carrefour (Grup CFAO) va arribar el 2015 i ara compta amb 5 punts de venda. La presència de Glovo i Jumia també estan impulsant les eines de comerç electrònic al país.

Amagar més opcions de Importació de productes alimentaris a la Costa d'Ivori
Salut i serveis sanitaris

Ghana

Salut i serveis sanitaris


Salut animal a Ghana

Ghana està apostant per l'autosuficiència en carn de pollastre. La inversió en granges de pollastre i de porc està creixent i, alhora, la demanda de solucions de nutrició i salut animal.

Desplegar més opcions de Salut animal a Ghana

Ghana necessita importar solucions de salut i nutrició animal que permetin augmentar l'eficiència de les granges i reduir els costos de producció per a lluitar contra les importacions sovint més econòmiques de carn. Hi ha demanda de medicaments, solucions naturals (com alternatives als antibiòtics), vacunes, premescles per a l'alimentació d'animals i know-how per a millorar els processos de control sanitari de les granges i de les preparacions d'alimentació per a animals.

Amagar més opcions de Salut animal a Ghana

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Àfrica subsahariana: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial