ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Costa d'Ivori

El país del cacau posa rumb a la recuperació

Coneix l’Oficina Exterior de Catalunya que t'ajudarà a fer negocis a la Costa d'Ivori

Oportunitats de negoci a la Costa d'Ivori i a l'Àfrica subsahariana

Maquinària i béns d'equip

Costa d'Ivori

Maquinària i béns d'equip


Tecnologia industrial i agrícola a Costa d'Ivori

Costa d'Ivori és la primera potència industrial de l'Àfrica de l'oest francòfona. Té una base industrial potent en agroalimentari, begudes, materials de construcció i cosmètica, entre altres. És el primer productor mundial de cacau.

Desplegar més opcions de Tecnologia industrial i agrícola a Costa d'Ivori

Costa d'Ivori importa la seva maquinària i béns d'equip per a la indústria i per al seu sector agrícola i de transformació primària.
El país necessita coneixements per desenvolupar el sector agrícola i per millorar la cadena de valor en el processament agroalimentari.
El sector agrícola representa el 20 % del seu PIB.
La indústria de transformació alimentària està creixent amb actors en la indústria del processat de carn, la indústria de salses, snacks, begudes i condiments.

Amagar més opcions de Tecnologia industrial i agrícola a Costa d'Ivori
Química i plàstics

Costa d'Ivori

Química i plàstics


El sector químic a Costa d'Ivori

La gran majoria dels productes químics a l'Àfrica Occidental s’importen a causa de la baixa producció local, que es limita, a nivell bàsic, a detergents, productes cosmètics, pintura i fertilitzants.

Desplegar més opcions de El sector químic a Costa d'Ivori

Específicament a Costa d'Ivori, es detecten com a oportunitats els productes següents: fertilitzants, pesticides, productes químics per al tractament d’aigua, química industrial i química per a la construcció. També hi ha demanda de productes químics per a la mineria i per a la indústria alimentària. Hi ha empreses molt potents en la importació de productes químics. Espanya és el cinquè proveïdor europeu de productes químics diversos amb un creixement de les importacions del 6 % al 2022. Catalunya el 2022 va exportar un valor de 6,9 milions d'euros en plàstics i 2,2 milions d'euros en productes químics diversos.

Amagar més opcions de El sector químic a Costa d'Ivori
Alimentació

Costa d'Ivori

Alimentació


Productes alimentaris a Costa d'Ivori

Els productes més exportats per Catalunya a Costa d'Ivori són: preparats alimentaris, fruites, olis vegetals i productes càrnics.

Desplegar més opcions de Productes alimentaris a Costa d'Ivori

El nínxol d'oportunitats es centra en productes alimentaris no produïts a Costa d'Ivori que vagin dirigits a la classe mitjana alta amb cert poder adquisitiu per productes europeus. Hi ha importadors-distribuïdors que se centren en la distribució moderna. El grup Prosuma és un exemple amb 26 punts de venda, la gestió de 4 centres comercials i més de 4.700 empleats.

Amagar més opcions de Productes alimentaris a Costa d'Ivori
Química i plàstics

Ghana

Química i plàstics


Creixement de la demanda de productes químics a Ghana

La gran majoria dels productes químics a l'Àfrica Occidental s’importa a causa de la baixa producció local, que es limita, a nivell bàsic, a detergents, productes cosmètics, pintura i fertilitzants.

Desplegar més opcions de Creixement de la demanda de productes químics a Ghana

Ghana va importar productes químics varis el 2022 per un valor de més de 366 milions d'USD, un creixement del 4 % respecte l'any anterior. És un país sensible al preu però que també importa productes des d'Europa i Estats Units. Espanya és el cinquè proveïdor amb un creixement del valor de les importacions del 31 % entre 2021 i 2022. Es detecten com a oportunitats els productes següents: fertilitzants, pesticides, productes químics per al tractament d’aigua, química industrial i química per a la construcció. També hi ha demanda de productes químics per a la mineria i per a la indústria alimentària i de la cosmètica. Per exemple, Catalunya el 2022 va exportar més de 3 milions d'euros en preparacions per a la cosmètica i la perfumeria.

Amagar més opcions de Creixement de la demanda de productes químics a Ghana

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Àfrica subsahariana: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial