ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Angola

Informes país

Angola és un gran mercat amb més de 32 milions d'habitants, amb sectors en creixement com vídeojocs, agricultura, alimentació i altres manufactures del disseny. Tot i que les relacions comercials amb Catalunya són discretes, les exportacions catalanes gairebé arriben als 25 milions d'euros, incrementant un 20% respecte l'any anterior.

Oportunitats de negoci a Angola

Oportunitats de negoci a Angola

A Angola, la majoria d'importacions provenen de la Xina (15,1%) i Portugal (12,1%), mentre manté un fort vincle amb l'Índia, el seu tercer proveïdor (6,7% de les importacions).

Pel que fa a Catalunya, l'any 2021 va exportar a Angola per un valor de 25 milions d'euros. Principalment, les empreses catalanes hi venen, paper i cartró (26%), mobles (11,7%) i preparacions per a sopes (10,9%).

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Angola:

  • El Govern vol apostar per la industrialització del país. Angola està realitzant importants esforços per diversificar la seva economia i reduir així la dependència dels ingressos derivats del petroli.
  • Angola és clarament un país importador d'aliments. Amb la recuperació del preu del petroli després de la crisi de la COVID-19, Angola tindrà opció per tornar a importar productes a nivells d'abans del 2014. Angola importa des de productes agrícoles bàsics fins a un segment de producte més gurmet.
  • El sector química Angola, un mercat per explotar. El Govern i el sector privat creuen que és un bon moment per a promoure un sector químic potent (derivat del petroli) al paísi servir a tota la regió.

Consulta totes les dades sobre Angola i les millors oportunitats de negoci que ofereix a la Nota Econòmica Angola 2022 (document .PDF).

Descarrega la nota econòmica d'Angola