ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Angola

Informes país

Angola és un gran mercat amb més de 31 milions d'habitants, amb sectors en creixement com l'agricultura, l'alimentació, els vins i caves o la mobilitat ferroviària. Tot i que les relacions comercials amb Catalunya són discretes, les exportacions catalanes gairebé arriben als 21 milions d'euros.

Oportunitats de negoci a Angola

A Angola, la majoria d'importacions provenen de la Xina (14,3%) i França (14,1%), mentre manté un fort vincle amb Portugal, el seu tercer proveïdor (2,9% de les importacions).

Pel que fa a Catalunya, l'any 2020 va exportar a Angola per un valor de 21 milions d'euros. Principalment, les empreses catalanes hi venen, paper i cartró (17,2%), preparacions alimentàries (14,7%) i plàstics (13,3%).

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Angola:

  • El Govern vol apostar per la industrialització del país. Angola està realitzant importants esforços per diversificar la seva economia i reduir així la dependència dels ingressos derivats del petroli. 
  • Angola és clarament un país importador d'aliments. Amb la recuperació del preu del petroli després de la crisi de la COVID-19, Angola tindrà opció per tornar a importar productes a nivells d'abans del 2014. Angola importa des de productes agrícoles bàsics fins a un segment de producte més gurmet.
  • Tecnologia per a embalatge i processament agrícola per al sector alimentari. El govern de Lourenço assenyala la producció d'aliments com a eix clau per disminuir la dependència de les importacions i desenvolupar una indústria pròpia. 

 

Consulta totes les dades sobre Angola i les millors oportunitats que ofereix a la Nota Econòmica Angola 2021  (document .PDF).

 

Descarrega la nota econòmica d'Angola