ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Kazakhstan

Informes país

Els productes catalans que més s’exporten al Kazakhstan són les peces de vestir, maquinària, i la perfumeria i els cosmètics.

Nota Econòmica Kazakhstan

Nota Econòmica Kazakhstan

Els principals sectors per volum de negoci al Kazakhstan són l'energia, les infraestructures i la construcció, les matèries primeres i l'agricultura. Pel que fa als sectors per creixement destaquen els de la salut animal, la indústria farmacèutica i la salut i els serveis sanitaris.

Pel que fa a les importacions, Rússia, la Xina i Alemanya són els principals proveïdors del Kazakhstan, que hi venen majoritàriament productes per a la transformació de metall i altres materials, maquinària i béns d’equip, i química i plàstics.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix el Kazakhstan:

  • Maquinària per al sector agroindustrial. La indústria agrícola del Kazakhstan es caracteritza per un creixement anual d’un 3,5% i unes previsions molt optimistes per als propers anys. La manca de productors locals d’equipament i tecnologies de conreu, recollida i transformació confirma la necessitat que té el país de maquinària i know-how d’última generació.
  • Equips elèctrics i electrònics tant industrials com domèstics. El consum d'energia elèctrica amb una tendència clara de decreixement de més de l'1,1% anual fins al 2040 dona un impuls a l'augment del consum d'aparells elèctrics i electrònics al Kazakhstan.
  • Maquinària i tecnologies per a la transformació d'hidrocarburs. El Kazakhstan prioritza el sector petroquímic en els plans nacionals de desenvolupament amb l'objectiu d'augmentar la quota de transformació d'hidrocarburs.
  • Modernització del sector hospitalari. El Banc Europeu de Reconstrucció i Desenvolupament dona suport al nou programa de modernització dels hospitals públics creant oportunitats de negoci en disseny i subministrament per a les empreses catalanes del sector.
  • Productes farmacèutics. El mercat dels productes farmacèutics del Kazakhstan depèn molt de les importacions. El 2021 el Kazakhstan va importar 21,7 tones de medicaments per un import total de 1.100 milions de USD.
  • Importació de productes d'alimentació. El Kazakhstan no ha pogut complir els seus objectius de reduir la dependència de les importacions de productes alimentaris, que en els 10 darrers anys ha crescut dels 3.200 als 4.900 milions de USD.
  • Els cosmètics naturals. El Kazakhstan es caracteritza per tenir una economia en expansió i una societat molt interessada en els productes de bellesa i cura de la pell. El mercat dels cosmètics ha estat creixent a un ritme accelerat.
  • El Kazakhstan vol revitalitzar la Ruta de la Seda. El Kazakhstan està immers en un programa de modernització del seu obsolet sistema d'infraestructures amb l'objectiu de revitalitzar la Ruta de la Seda i convertir-se en el pont entre Europa i la Xina. El programa de modernització de l'actual sistema d'infraestructura implica construir i millorar les vies fèrries, augmentar la xarxa d'aeroports i ampliar la xarxa de carreteres i autovies.

Consulta totes les dades sobre el Kazakhstan i les millors oportunitats de negoci que ofereix a la Nota Econòmica Kazakhstan 2022 (document .PDF).