ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Letònia

Informes país

Les exportacions catalanes a Letònia segueixen una tendència creixent i assoleixen els 81 milions d’euros el 2021, un 12,5% més que l’any anterior i la xifra més alta de la sèrie històrica. Catalunya exporta principalment a Letònia begudes, aparells i material elèctric, i maquinària.

Oportunitats de negoci a Letònia

Oportunitats de negoci a Letònia

A Letònia els principals sectors per volum de negoci són les infraestructures i la construcció, la transformació del metall, la logística de mercaderies, i l'agricultura. Pel que fa als sectors per creixement destaquen la química i els plàstics; el turisme i l'oci, i els serveis de mobilitat.

Pel que fa a les importacions, Lituània, Alemanya, Polònia i Rússia són els principals proveïdors de Letònia, que hi venen majoritàriament productes relacionats amb la química i els plàstics; la transformació del metall i altres materials, i l'alimentació.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Letònia:

  • La indústria farmacèutica letona: passat, present i futur. Letònia ha tingut i seguirà tenint una sòlida base d'R+D i fabricació de productes farmacèutics. El govern situa la indústria farmacèutica a la llista de sectors prioritaris essencials per al desenvolupament econòmic del país.
  • Letònia ofereix a les empreses de TIC molts avantatges per establir-s'hi. El sector de TIC de Letònia proporciona avantatges competitius als inversors, principalment per la disponibilitat de professionals altament qualificats i una combinació de cultura de treball occidental amb la proximitat del mercat rus. Com a part de la seva pertinença a la UE, Letònia ofereix als seus inversors potencials una gran varietat de beneficis, des del lliure comerç de mercaderies i subscripcions de telèfons mòbils sense aranzels itinerants fins a accessos considerables als inversors estructurals finançats per la UE per al desenvolupament del negoci

Consulta totes les dades sobre Letònia i les millors oportunitats de negoci que ofereix a la Nota Econòmica Letònia 2022 (document .PDF)