ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Letònia

Un destí per a les exportacions enmig del Bàltic

Letònia és una economia petita on les exportacions sumen més de la meitat del PIB. Tot i això, les importacions són vitals per al país, ja que bona part dels productes que ven a l'exterior requereixen a la vegada de matèries primeres, productes intermedis i maquinària.

Oportunitats de negoci a Letònia i a l'Europa occidental

Materials i matèries primeres

Letònia

Materials i matèries primeres


El prometedor sector forestal de Letònia

El sector forestal és una de les indústries d'exportació més importants de Letònia i les polítiques governamentals destinades a aconseguir un desenvolupament forestal sostenible han donat suport a l'èxit de la indústria.

Desplegar més opcions de El prometedor sector forestal de Letònia

El processament de fusta és el sector industrial més gran de Letònia i representa aproximadament el 20% de les exportacions de Letònia amb el 80% de la producció dissenyada específicament per a l'exportació. La indústria local de serradores demostra un gran potencial, però es beneficiaria d'implementacions innovadores tecnològiques, maquinàries i tècniques modernes de gestió i comercialització. Tant les matèries primeres com la mà d'obra estan disponibles a un cost relativament baix.

Amagar més opcions de El prometedor sector forestal de Letònia
Salut i equipaments mèdics

Alemanya

Salut i equipaments mèdics


Oportunitats en e-health

La digitalització de serveis mèdics i el desenvolupament d'aplicacions mòbils. Els pacients obtenen informació i fan servir dispositius i aplicacions per registrar i avaluar dades. Els metges ofereixen assessorament i assistència a través d’internet.

Desplegar més opcions de Oportunitats en e-health

"Les aplicacions digitals de salut (DiGA) obren un ampli ventall de possibilitats per proporcionar suport en la detecció i tractament de malalties i en el camí cap a un estil de vida autodeterminat que afavoreixi la salut. Les DiGA són, doncs, “ajudants digitals”.
Suport per resoldre millor reptes com el tractament a un nombre creixent de persones grans i malalts crònics, pagament d'innovacions mèdiques costoses i cobertura mèdica de zones rurals.
Creació d'un marc legal per prescriure teràpies finançades per les caixes de salut (mútues públiques i privades) a Alemanya.
Serveis digitals útils: hores de consulta de vídeo, receptes electròniques i fitxers electrònics de pacients. Canvi del punt d'atenció: de la consulta del metge al pacient."

Amagar més opcions de Oportunitats en e-health
Tèxtil i moda

Alemanya

Tèxtil i moda


Tèxtils tècnics per a aplicacions diverses

Alemanya és el país líder del mercat mundial de tèxtils tècnics. Els productes tèxtils tècnics representen una part important del creixement que s'ha generat en el sector tèxtil, conjuntament amb la roba de treball.

Desplegar més opcions de Tèxtils tècnics per a aplicacions diverses

En aquest mercat competitiu, les empreses que creïn noves solucions a llarg termini o que ofereixin productes nous, sostenibles o més sofisticats, generalment tenen un potencial de negoci més alt. Així existeix també la possibilitat de vinculació amb noves indústries (nous mercats) i, per tant, hi poden sorgir també connexions amb centres tecnològics/d'investigació.

Amagar més opcions de Tèxtils tècnics per a aplicacions diverses
Biotecnologia

Regne Unit

Biotecnologia


La medicina del futur

El Regne Unit és un dels principals exportadors de medicaments del món. El camp biotecnològic s’ha confirmat com el dinamitzador del sector, impulsat per una sòlida xarxa de professionals, universitats, centres de recerca i fons d’inversió.

Desplegar més opcions de La medicina del futur

La immunoteràpia, la genètica, l'oncologia o el sistema nerviós destaquen com a grans camps d’acció dins del sector. El Govern britànic ha impulsat iniciatives en la línia de la medicina del futur, com la construcció d’una gran base de dades genètiques de cara a la medicina personalitzada. L’envelliment de la població suposa la necessitat de concentrar esforços en el desenvolupament de medicaments per a condicions lligades a l’edat, com l’Alzheimer, el càncer, les malalties cardiovasculars o la diabetis. El NHS (sistema de salut britànic) és un referent a tenir en compte per entrar al mercat.

Amagar més opcions de La medicina del futur

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci?