• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Argentina

Informes país

L'Argentina és un país que presenta un creixement destacat i unes oportunitats de negoci en l'àmbit de l'electrònica i l'electricitat, l’energia i recursos, la indústria 4.0 i les infraestructures i construcció.

Les exportacions catalanes a Argentina han assolit els 370,3 milions d’euros el 2018, un 2,5% més que l’any anterior i la xifra més alta de tota la sèrie històrica. Les empreses catalanes exporten principalment a l'Argentina productes com llibres i publicacions (20%), maquinària (17,6% del total) i perfumeri i cosmètica (11,3%).

Oportunitats de negoci a Argentina

Oportunitats per a empreses catalanes a l'Argentina

 

Electrònica i electricitat

L’Argentina és el tercer productor de liti més gran del món, amb una explotació de 30.000 tones anuals. Nombroses empreses han començat a instal·lar-se a les zones amb recursos del país per posicionar-se en aquest mercat. Es tracta d’un metall molt valuós, ja que s’utilitza per a la fabricació de bateries, productes electrònics, telèfons mòbils i vehicles elèctrics, entre altres.

Energia i recursos

Vaca Muerta és la segona reserva mundial de gas no convencional i la quarta de petroli no convencional. Representa un desafiament tecnològic i econòmic per a l’extracció i l’explotació. Es presenta com el «nou paradigma energètic» mundial. Hi ha oportunitats per a empreses proveïdores de serveis i maquinària a la indústria Oil & Gas.

TIC i transformació digital

El Pla de Mobilitat Sostenible apunta a un transport públic amb millor connectivitat, previsibilitat, seguretat i sostenibilitat. A la Xarxa de Rodalies Regionals es fan actualment 1,4 milions de viatges diaris, i la seva ampliació beneficiarà 10 milions de persones. La  megaobra, que connectarà diverses línies de rodalies que arriben a la Ciutat de Buenos Aires, estarà licitada sota el model de participació publicoprivada.

Fotònica: tecnologia d'aplicació multidisciplinària

Les empreses tecnològiques argentines que utilitzen la fotònica importen els components de l’exterior, ja que la indústria local és insuficient. La fotònica es posiciona com una de les tecnologies del futur per les seves múltiples aplicacions en camps com el sector agropecuari, l'automoció, el sector ferroviari o les telecomunicacions, entre d'altres.