• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Bèlgica

Informes país

Bèlgica, amb Brussel·les com a capital i centre neuràlgic d'Europa, és la seu de les diferents institucions de la Unió Europea. Bèlgica ofereix oportunitats de negoci globals en sectors com l'alimentació gurmet, vins i caves o les smart cities.

Catalunya exporta principalment a Bèlgica vehicles (un 20,3% del total), plàstics i manufactures (14%) i vi (4,5%).

Oportunitats de negoci a Bèlgica

Oportunitats per a empreses catalanes a Bèlgica

 

Alimentació i gurmet

Bèlgica és un país de prova per a moltes empreses catalanes que viuen el seu procés d'internacionalització. Com que és un país amb un poder de compra elevat que cerca productes de qualitat, biològics i sostenibles, l'empresa catalana sabrà ràpidament que si el seu producte té èxit a Bèlgica, el tindrà també segurament al nord d'Europa.

Smart Cities

Bèlgica apostarà en els propers anys per una política de suport al desenvolupament més sostenible de les seves ciutats en els àmbits de la mobilitat intel·ligent i l’energia sostenible.

Vins, caves i begudes

Bèlgica ha importat 30 milions d'ampolles i s'ha convertit en el primer importador mundial de cava. A part del consum intern, els importadors i distribuïdors reexporten a països veïns: Països Baixos, Luxemburg i Alemanya, sobretot. El professional belga busca vins i caves de qualitat, amb història i identitat. El cava és una de les begudes festives més apreciades en aquest país.