• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Xile

Informes país

Els principals sectors amb majors oportunitats de negoci a Xile són el de l'agricultura, l'electrònica i l'electricitat, la indústria 4.0, la maquinària i béns d'equipament i les TIC , entre d'altres.

Les exportacions catalanes a Xile assoleixen els 399,1 milions d’euros el 2017, un 7,6% més que l’any anterior i la xifra més alta de la sèrie històrica. Catalunya exporta principalment a Xile aparells i material elèctric (17,2%), maquinària (14,5%) i perfumeria i cosmètica (14,2%) el 2017.

Oportunitats de negoci a Xile

Oportunitats per a empreses catalanes a Xile

 

Agricultura

La indústria alimentària és una de les més grans i potents de Xile i una de les més modernes i innovadores d'Amèrica Llatina. Xile mira el futur i busca nous nínxols de mercat dins del negoci de l'alimentació. Existeixen oportunitats per a empreses catalanes que desenvolupin metodologies i projectes concrets de nous ingredients, així com de la valorització i anàlisi de funcionalitats dels ingredients.

Electrònica i electricitat

El Govern de Xile ha desenvolupat un full de ruta per al camp energètic per al 2050, que garanteix, entre altres propostes, la seguretat i la qualitat del subministrament elèctric. Les transmissions elèctriques suposen una oportunitat per a les empreses catalanes, ja que el govern aposta per crear una xarxa elèctrica forta i segura a tot el país. Periòdicament, es fan licitacions públiques internacionals en les quals poden participar actors de diferents països.

Indústria 4.0 i impressió 3D

L'economia xilena és de les més innovadores de la regió. Els nombrosos acords de lliure comerç que Xile té amb altres països del món, fa que necessiti millorar la competitivitat de les seves empreses a través d'una millora dels seus processos productius i la incorporació de tecnologies associades a la indústria 4.0.

Maquinària i béns d'equipament

Xile està immers en una etapa de reconversió industrial i diversificació productiva de subsectors com ara la foneria, a causa de la contracció del sector miner. En sectors com aquest i en d'altres, necessiten assessorament i maquinària per reconvertir els processos productius. Aquells sectors on la mà d'obra és encara intensiva, necessiten de maquinària per poder millorar la seva competitivitat.

TIC i transformació digital

Xile necessita donar un salt endavant en la digitalització de la seva economia per fer-la més competitiva i posicionar-se com un dels actors clau en aquest àmbit dins de la regió. Les empreses catalanes que desenvolupen aquest tipus de solucions digitals, poden veure Xile com un bon mercat a l'hora de testar les seves solucions. És un bon punt de partida des del qual poder expandir les seves solucions a la resta del continent.

Turisme, cultura i oci

Xile ha de millorar les experiències de turisme incrementant la intel·ligència de la seva gestió, sostenibilitat i coneixement. Per millorar les experiències dels turistes i el desenvolupament de les destinacions, el govern prioritzarà cinc àrees: turisme d’aventura, turisme astronòmic, turisme de vi, turisme indígena i turisme cultural.

 

 

 

Presentacions